Klubin kuukauden vapaaehtoinen: Leena Niku

31.1.2019

Kuukauden vapaaehtoinen Leena Niku toimii HJK 09 Sinisen joukkueenjohtajana.

HJK ry ja yhteistyökumppani Kultajousi haluavat kuukausittain palkita ansioituneen seuran vapaaehtoistyöntekijän. Tammikuun vapaaehtoistoimijana palkittiin HJK 09 sinisten joukkueenjohtaja Leena Niku.

Niku on ollut mukana HJK:n toiminnassa vuodesta 2012 saakka, jolloin hänen poikansa aloitti seuran futiskoulussa.

– Aluksi olin mukana perinteisenä futismutsina mokkapaloja tehden. Pian kuitenkin päädyin erilaisiin rooleihin niin poikani Samuelin kuin tyttöni Sandran kaupunginosajoukkueissa. Mieheni on pelannut jalkapalloa ammatikseen, joten hän on myös ollut alusta lähtien mukana apuvalmentajana.

Niku kokee vapaaehtoistyön tuovan sopivaa tasapainoa arkeen. Hän kertoo joukkueenjohtajan tehtävien hoituvan mutkattomasti positiivisella asenteella. Haastavimpia tilanteita ovat Nikun mukaan harjoituksiin liittyvät äkilliset muutokset, mutta kaikesta on silti selvitty.

– Joukkueemme arjessa näkyy positiivisuus, motivoituneisuus, aito kiinnostus sekä auttamisen halu. Joukkueenjohtajana toimiminen merkitsee minulle luottamustehtävää ja päävastuuta joukkueen toimintaan liittyvistä asioista. Meillä on ammattitaitoiset valmentajat, jotka kehittävät poikia ja sen lisäksi aktiiviset sekä yhteistyökykyiset vanhemmat.

Klubi on tärkeässä osassa Nikun monikulttuurisessa perheessä: lapset pelaavat nykyään kilpajoukkueissa ja aikuiset toimivat aktiivisesti mukana seuran arjessa.

– Klubilaisuus antaa meille mahdollisuuden toimia yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa. Vedämme yhtä köyttä niin onnistumisissa kuin haasteissa. Arvostan HJK:ssa erityisesti sitä, että se on monimuotoinen yhteisö, jossa syrjintää ei hyväksytä ja jokaisella on mahdollisuus vaikka mihin.