HJK:n talenttileiri Pajulahdessa laadukas kokonaisuus – ”Kiireetön ympäristö oppimiselle”

21.6.2018


HJK:n nuorimpien akatemia- ja haastejoukkueiden (F9-D12) talenttileiri järjestettiin Pajulahden urheiluopistolla 11.-13. kesäkuuta. Mukana leirillä oli 60 motivoitunutta Klubin talenttia ja leirin ohjelmasisällöstä vastasi valmennuspäällikkö Miika Takkula.

- On vaikea pukea sanoiksi miten arvokas kokemus kolmen päivän leiri kiireettömyydessä ja loistavissa olosuhteissa on sekä pelaajille että valmentajille. Pajulahden kentät olivat käytössämme läpi tapahtuman ja pystyimme räätälöimään harjoitus- ja ruokailurytmin ilman kompromisseja. Kaikki tekijät tukivat niin pelaajien kuin valmentajien kehittymistä, Takkula kertoo ja jatkaa.

- Treenien jälkeen oli mahdollista jäädä kentälle vapaasti vahvistamaan opittua asiaa tai antamaan tarvittaessa tukiopetusta. Oppimiselle optimaalinen ympäristö on arjessa haaste, sillä  treeneihin usein tullaan ja lähdetään kiireellä. Pajulahdessa yhtälö oli aivan toinen, ja ihmisillä oli aikaa kohdata toisensa kiireettömässä ympäristössä.

Tinkimätöntä työtä

Leirin opetussuunnitelma oli jaettu kahteen osa-alueeseen. Takkulan mukaan tavoitteena oli, että myös pelaajat pystyvät leirin jälkeen sanoittamaan selkeästi ja nimeämään harjoitellut asiat omille joukkuevalmentajilleen.

- Kävimme leirillä läpi kolme lajitaitoa, jotka jakautuivat käännöksiin, ensimmäisen kosketuksen suuntaukseen ja potkutekniikkaan. Sen lisäksi peruspelaamisen teemoista leirille oli valittu eteneminen (syötänkö vai kuljetanko) ja pallottoman pelaajan tyhjissä tiloissa liikkuminen. Lisäksi vanhempien ikäluokkien kanssa kävimme läpi alueellisen ylivoimatilanteen ratkaisumalleja. 

Harjoitusten lisäksi pelaajien oppimista vahvistettiin videoiden avulla. 

- Katsoimme esimerkiksi koosteen, miten saman ikäiset lapset kansainvälisissä seuroissa harjoittelevat. Yhdessä sitten keskustelimme pelaajien kanssa voimmeko me toimia samoin, ja mitä asioita kannattaa poimia omaan harjoitteluun. 

- Analysoimme myös Ajax-Alkmaar -ottelun ja etsimme siitä asioita, joita olimme harjoitelleet kentällä. Pelaajat myös kirjasivat asioita, mitä haluavat itse jatkossa kehittää, ja miten leirin opit kantavat eteenpäin, Takkula kertoo.

Leirin päätteeksi pelattiin tietysti MM-kisojen hengessä päätösturnaus. Olosuhteiden lisäksi Takkula tahtoo kiittää valmentajia.

- Puitteet Pajulahdessa olivat erinomaiset. Erityinen kiitos kuuluu myös leirillä mukana olleille valmentajille. Heidän tinkimätön omistautuminen työlleen loi mahdollisuuden onnistumiselle.

HJK kiittää yhteistyökumppaneitaan Pajulahden urheiluopistoa, Busmo Oy:tä ja Stadiumia.