HJK:n kesäfutiskoulut vauhdissa – ”Tänne on kiva tulla”

12.6.2018

HJK:n futiskoulut ja liikuntaleirit ovat perinteiseen tapaan täydessä vauhdissa kesäkuun ensimmäisillä viikoilla. Nuorimmat futiskoululaiset (s. 2012-2015) kirmasivat Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta täysillä Töölön Saharassa pienestä kesäsateesta huolimatta. 

- Jaaha, mahdunkohan minä tänne rosvolaukkuun ollenkaan, HJK:n kokenut varhaisliikunnanohjaaja Anita Salo hauskuutti lapsia ja sulloi itsensä suureen varustekassiin.

Salo piileskeli rosvolaukussa temppuradan keskellä, mistä hän ponkaisi rosvojahtiin aina sopivin väliajoin.   

- Futiskoulussa tavoite on se, että lapset tulevat ja lähtevät hyvällä mielellä ja osallistuvat toimintaan aktiivisesti. Pienten futiskouluissa etenemme vahvasti tarinoiden ja satujen kautta, koska silloin vältymme suorittamisen paineelta, Salo taustoittaa HJK:n varhaisvaiheen liikuntafilosofiaa ja jatkaa.

- Tarinoiden kautta liikuttaminen on luontevaa ikätasokin huomioiden, sillä lapsilla satumaailma elää vahvana.

Monipuolisia taitoja

4-vuotias Aino on yksi Töölön Sahara-kentällä kokoontuvan ryhmän futiskoululaisista. Aino vilistää ryhmässä mukana jo toista kesää peräkkäin. Ainon äiti, Sanna Karppanen, on erittäin tyytyväinen perheen kokemukseen HJK:n futiskoulusta.

- Meille sijainti Töölössä on loistava ja tämä on hauska tapa yhdistää lomailu ja liikunta. Viime vuonna Aino oli mukana ensimmäistä kertaa, eikä meillä ollut ennakkoon suurempia odotuksia leiriltä, mutta ohjaajat olivat todella innostavia ja osasivat huomioida jokaisen lapsen. 

- Ainolle jäi niin hyvät muistot viime vuodelta, että hän halusi tulla HJK:n futiskouluun uudelleen. Hänellä on ryhmässä mukana myös hyvä kaveri. Tänne on aamuisin aina tosi kiva tulla, Karppanen kertoo perheen kokemuksesta.

Karppanen kertoo, että jalkapallo on heidän perheelleen uusi harrastus, mutta hän on jo huomannut monia lajin hyötyjä kentän laidalla futiskoulun menoa seuratessa. 

- Lapset oppivat ryhmässä sosiaalisten taitojen lisäksi monipuolisia liikuntataitoja ja kehon hallintaa. Pallo on mukana monessa jutussa, mutta myös ilman liikutaan paljon.

- Aino on tosi innostunut ja nauttii olostaan ryhmässä. Ohjaajat ovat todella taitavia, ja heillä on kyky huomioida kovin erilaisetkin liikkujat. Aktiviteetit ovat hyvin vaihtelevia, ja leikki on vahvasti mukana. 

Lisätietoja HJK:n 3-6-vuotiaiden futiskouluista >>