HJK:n iltapäiväkerhotoiminnassa kuuluu lasten ääni

11.5.2018

HJK on mukana noin 500 helsinkiläisperheen arjessa päivittäin iltapäiväkerhotoimintansa kautta. Iltapäiväkerhotoiminnassa 1.-2.-luokkalaiset voivat jäädä kerhoon koulupäivän päättyessä, jotta päivästä ei tulisi liian pitkä yksin kotona oltavaksi.

Helsingin ranskalais-suomalainen koulu on HJK:n perinteikäs iltapäiväkerhotoiminnan yhteistyökumppani ja noin 90 kerholaisen ansiosta suurin myös kooltaan.

Koulun apulaisrehtori Sari Aavikko kiittelee HJK:n järjestämän toiminnan monipuolisuutta.

- Olen iloinen, että HJK:n iltapäivätoiminta on liikunnallista ja toiminnallista, lapsille mielekästä puuhaa. Se ei ole vain jalkapalloa, mutta paljon täällä toki palloakin pelataan, Aavikko kertoo ja jatkaa.

- HJK:n innokkaat ohjaajat tekevät lasten kanssa monenlaista liikunnallista toimintaa. Ulkona ollaan päivittäin, täällä kerhossa ei säästä piitata.

Koulu on saanut hyvää palautetta yhteistyöstään HJK:n kanssa. Myös Aavikon oma lapsi on mukana iltapäiväkerhotoiminnassa.

- Lapset viihtyvät kerhossa hyvin. Monesti iltapäivisin on niin kivat leikit kesken, että kotiin ei malttaisi lähteä. Iltapäivätoiminta täydentää lapsen koulupäivää. Se mahdollistaa sen, että samojen kavereiden kanssa jatketaan leikkejä koulupäivän päätyttyä, mutta vähän vapaammin.

Aavikon mukaan HJK iltapäiväkerhon ohjelmaan kuuluva toimintatuokio on lasten suosikki.

- Lapset saavat itse valita ovatko sisällä vai menevätkö ulos. Tarjolla on monenlaista tekemistä kuten askartelua, tanssikerhoa ja karaokea.

- Lasten ääni kuuluu toiminnassa. Se on tärkeää, Aavikko päättää.

Katso Klubikanavalta video kerhon toiminnasta