Klubin kesälomaleireillä liikkuu ja leikkii yli 500 lasta

30.6.2017

HJK:n kesälomaleiriläiset Julius (vas.), Henrik ja Samuel.
Siirtyminen lounaalle
HJK:n kesäleiriohjaajia
Lounaalla
Leiriohjaajat Joel Peiponen ja Ella Alakomi.
Tiistai-iltapäivän ohjelmarunko.

HJK:n kesälomaleirit ovat kesäkuussa liikuttaneet yli 500 lasta. Futis- ja liikuntaleirejä on järjestetty Lehtikuusentien kentällä, Laajasalon liikuntapuistossa, Hermannissa, Munkkivuoressa, Punavuoressa ja Töölössä.

6-12-vuotiaille suunnattujen leirien toiminta-aika päivittäin on 8.30-16.30, ja moni pieni koululainen viettääkin päivänsä liikkuen turvallisessa ympäristössä uusien tai ennestään tuttujen kaverien kanssa.

Moni osallistuja on leiriläisenä jo kokenut konkari ihan omasta tahdostaan. Yksi heistä on 11-vuotias Henrik Tuomisto. Tänä vuonna hän otti leirille mukaan myös 6-vuotiaan pikkuveljensä Juliuksen.

- Ollaan pelattu futista, ikuisuuspalloa ja oltu myös aarteenetsintää. Täällä on vaan niin hauskaa, Henrik kertoo.

Pikkuveljen mielestä mukavinta on ollut futiksen pelaaminen ja ikuisuuspallo. Poikien ystävän Samuelin leirin kohokohdat ovat samansuuntaiset.

- Tulen tänne joka kesä uudelleen, koska täällä on hauskaa, eikä tarvitse olla päivisin yksin kotona, hän perustelee.

Lasten loma

HJK:n kesälomaleireistä vastaava Laura Salmi muistuttaakin, että kyse on nimenomaan lasten loma-ajasta.

- Me liikutamme lapsia, ja sen liikkeen pitää olla lapselle hauskaa. Lapsilla on niin paljon erilaisia pakkoja ja aikatauluja arkielämässään, mutta Klubin leirillä lapset kohtaavat kaverinsa, aikuiset huolehtivat, että lapsella on turvallista olla ja lapset saavat itse vaikuttaa tekemisen sisältöön.

Salmi kertoo, että pallot pyörivät ja liikettä on leireillä aina, mutta ohjelmassa on muitakin lapsille mieleisiä kesäpuuhia. Esimerkiksi tänään Bollis Bar & Bistrossa nautitun lounaan ja pienen ruokalevon jälkeen on tarkoitus lähteä metsään rakentamaan majaa.

- Ja riippumatta lapsen futistaidoista, vuodesta toiseen yksi suosikkipuuhista on takuuvarmasti hamahelmien kanssa askartelu, Salmi kertoo.

Yhteiskuntavastuu

Kesäleirit ovat myös tärkeä osa HJK:n yhteiskuntavastuuta. Lasten liikuntakasvatuksen ohella seura kesäleirit työllistävät vuosittain kymmeniä nuoria kesätyöntekijöitä.

- HJK:n 500 kesäleiriläisestä noin puolet on HJK:n jäseniä, mutta toinen puoli osallistujista tulee leireilemään seuran ulkopuolelta, eikä ole muutoin seuran ohjatun toiminnan piirissä.

- Tänä vuonna kaksikymmentä 15-20-vuotiasta nuorta valittiin mukaan leiriohjaajiksi avoimen kesätyöhaun kautta ja kaikkiaan leirit työllistävät 35 ohjaajaa. HJK on mukana Vastuullinen kesäduuni 2017 –kampanjassa, Salmi kertoo.

Katso video HJK kesälomaleiriltä >>