Ekkono-metodi käytössä HJK:ssa – Yhteistyö tiiviistyy

15.6.2017

Sami Hyypiä Akatemian johtaja Kyösti Lampinen (vas.), Soccer Services Barcelonan toimitusjohtaja Miquel Farrerons ja HJK Akatemian valmennuspäällikkö Erkki Valla esittelivät torstaina organisaatioiden yhteistyötä Helsingissä.

HJK ja Sami Hyypiä Akatemia (SHA) tekevät tiivistä yhteistyötä. HJK on ottanut juniorivalmennuksessa käyttöönsä Soccer Services Barcelonan (SSB) Ekkono-metodin.

SHA:n yhteistyökumppani Soccer Services Barcelona toteuttaa HJK:ssa Ekkono-metodia, joka on modernin jalkapallon teknis-taktisten valmiuksien oppimisohjelma, jossa pelaaminen on keskiössä. Kokonaisuus on jäsennelty, priorisoitu ja vaiheistettu loogiseksi oppimisohjelmaksi lapsesta aikuiseksi.

HJK on ottanut Ekkono-filosofian kokonaisvaltaisesti osaksi juniorivalmennustaan. HJK:n omat juniorivalmentajat kouluttautuvat Ekkono-metodin ytimeen. Lisäksi SHA:n Ekkono-kouluttaja käy viikoittain valmentamassa HJK:n lahjakkaita junioreita.

– Teemme tiivistä yhteistyötä SHA:n kanssa, ja Ekkono-metodin hyödyntäminen toiminnassamme on yksi keskeinen osa yhteistyötämme. Ekkonolla on meille vahva lisäarvo valmentaja- ja pelaajakehityksessämme. Suunnitelmissamme on tiivistää yhteistyötä entisestään, HJK Akatemian valmennuspäällikkö Erkki Valla kertoo.

– Yhteistyö tuo meille lisäarvoa pelaajakehitykseen, arvokkaita kontakteja huippuseuroihin ja resursseja sekä osaamista sisäiseen valmentajakoulutukseen, valmennuspäällikkö Juho Rantala jatkaa yhteistyön hyödyistä HJK:n näkökulmasta.

– Ekkono-kouluttajat vetävät HJK:n joukkueille harjoituksia yhteistyössä HJK-valmentajien kanssa, toteuttavat videovalmennusta ja seuraavat paljon joukkueiden pelejä ja yksittäisten pelaajien tekemistä, Rantala avaa yhteistyön konkreettisia muotoja.

Soccer Services Barcelonan toimitusjohtaja Miquel Farrerons kiittelee toimivaa yhteistyötä HJK:n ja SHA:n kanssa.

– HJK:ssa tekninen osaaminen ja akatemiapelaajien kehitys on ollut lupaavaa ja nämä ovatkin tärkeimpiä yhteisiä tavoitteitamme.

Lisätiedot:

Erkki Valla, p. 040 531 7812