Klubikulma - 110 vuotta klubilaisuutta

14.6.2017

HJK:n toiminnanjohtaja Timo Muurinen

110 toimintavuoden kunniaksi HJK julkaisee kirjoituksia otsikolla "Klubikulma". Ajatuksia ja näkökulmia klubilaisuudesta. Juhlavuoden kirjoitussarjan avaa toiminnanjohtaja Timo Muurinen.

”Jos haluat kulkea nopeasti, mene yksin. Jos haluat päästä pitkälle, kulje yhdessä”, kuuluu afrikkalainen sanonta. Uskallan väittää, että tämä ajatus on kirkastunut 110-vuotiaassa Klubissa entisestään viimeisten vuosien aikana. Tarvitsemme kaikkien sidosryhmien apua suomifutiksen kehittämisessä ja eteenpäin viemisessä. Futiskentällä on juuri nyt mahdollisuus tehdä paljon uutta, koska monet perinteiset roolit ovat muutoksen kynnyksellä ja uusi ajattelutapa vaatii meiltä rohkeutta: Astu ulos omasta ympyrästäsi!

Myös Palloliiton suunnalla on lupaavia uudistuksen merkkejä ilmassa. Tosin sekin pitää tiedostaa, että yksittäisten ihmisten on yhteisen hankkeen etenemistä mahdollista hidastaa ja hankaloittaa, mutta muutosvastarintaa ei tarvitse pelätä. Se tulee kohdata, keskustella auki ja mennä eteenpäin. Päätöksentekijät ja vastuunkantajat eivät saa luovuttaa asiassa tai osallistua keskinäiseen syyttelyyn. Viisaiden tehtävä on ymmärtää, perustella ja rohkaista niitä, joita uudistukset pelottavat. Tärkeintä on onnistua luomaan uusi toimintakulttuuri, mahdollistaa jalkapalloperheelle uusia tapoja toimia yhdessä, joukkueena.

Futisseuran toimintaympäristö on yhtä aikaa sekä vastuullinen että haastava, mutta täynnä mahdollisuuksia. Meidän on ymmärrettävä entistä paremmin, että jokaisessa joukkueessa sekä ikäluokassa on omat haasteensa ja erityispiirteensä, mutta yhdistävä voima on seura ja sen kulttuuriperintö.

110-vuotiaan Klubin vahvuus tänä päivänä on yhdistää erilaista osaamista, taitoa ja ihmisiä, ja saada nämä osaajat tavoittelemaan intohimoisesti yhteisiä päämääriä.

Kun esimerkiksi Huuhkajat taapertaa, ovat valitettavasti juuri valmentajat usein tulilinjalla, vaikka syitä tulisi kaivella syvempää. Valmentajat ovat yksi Klubin tärkeimmistä voimavaroista. Meillä nuo valmentajat ovat mukana kehittämässä entistä laadukkaampaa ja ammattimaisempaa ympäristöä, missä jokaisen toimijan on turvallista ja mahdollista tavoitella omia rajojaan. Lopputuloksesta hyötyy seuran jokainen pelaaja. Pikavoitoilla ei tulosta tule, vaan ainoastaan pitkäjänteinen ja systemaattinen työnteko mahdollistaa menestyksen.

Ja lopulta tuloksia ja mitalitaulukon menestystäkin tärkeämpää on se, että kasvatamme HJK:ssa hyviä ihmisiä. Myös seuraavan 110 vuoden ajan.

Klubin tarina jatkuu.

Timo Muurinen
Toiminnanjohtaja
HJK