HJK:n 16-vuotias Seth Saarinen iloitsee siirrostaan FC Zürichiin

13.6.2017

Seth Saarinen. Kuva: HJK
Seth Saarinen. Kuva: HJK
Seth Saarinen puski 1-1-tasoituksen PK-35:n verkkoon toukokuun puolivälissä SM-sarjaottelussa Helsingissä. Kuva: HJK

NappulaKlubista asti HJK:ta edustanut Seth Saarinen (s. 2001) siirtyy Sveitsin pääsarjaan FC Zürichiin.

- Olen erittäin iloinen päästessäni kokeilemaan rajojani kansainvälisille kentille ja uskon, että tästä tulee hyvä kokemus. Olen jo pidemmän aikaa haaveillut pääsystä ulkomaille ja vihdoin se on mahdollista, Saarinen itse kommentoi siirtoaan.

Saarinen muuttaa Sveitsiin lähiviikkoina.

- Uskon, että tulen oppimaan paljon niin jalkapallosta kuin muistakin elämän asioista.

Peruskoulunsa juuri päätökseen saaneen Saarisen mukaan sveitsiläisseuraan teki vaikutuksen hänen nopeutensa, voimansa ja pelikäsityksensä.

HJK:n talenttivalmentaja Jyrki Ahola jatkaa listaa Saarisen vahvuuksista.

- Seth on päämäärätietoinen. Hänen vahvuuksiaan ovat täsmällisyys, ahkeruus ja kurinalaisuus. Hän on erittäin juoksuvoimainen pelaaja, jonka parhaat ominaisuudet tulevat esiin puolustuspelaamisessa.

Saarinen on toiminut pelaajiston valitsemana kapteenina lähes jokaisella kaudellaan HJK:ssa.

- Seth on todellinen persoona ja pidetty ihminen joukkueessa. Hänen vahvuutensa ulkomailla on varmasti nopea kyky sopeutua, Saarista vuosia HJK:ssa valmentanut Ahola arvioi.

Johtajuudesta Saarista kiittelee myös HJK Akatemia B17 –valmentaja Mikko Mannila.

- Seth heittäytyy jokaisen tapahtumaan, harjoitukseen, peliin tai palaveriin aina täysillä. Hänellä on sopiva persoonallisuus huippufutikseen. Seth vaatii paljon itseltään, jolloin hän voi vaatia myös muilta.

”Paras ympäristö kehittymiselle”

Saarisen siirto on HJK Akatemian valmennuspäällikkö Erkki Vallan mukaan osoitus seuran vahvasta ja ammattimaisesta juniorityöstä.

- Meidän tavoitteemme on luoda pelaajillemme tämän maan paras ympäristö kehittymiselle. Haluamme mahdollistaa sen, että pelaaja voi saada jalkapallosta ammatin itselleen.

HJK:ssa reittejä ammattilaisuuteen on tarjolla useampia.

- Osa pelaajista nousee ammattilaisuuteen seuran oman liigamiehistön kautta, mutta Saarinen osoittaa, että muitakin mahdollisuuksia on. HJK:n kansainväliset verkostot luovat vaihtoehtoja.

- Olemme tietysti tyytyväisiä ja ylpeitä, että pelaajamme kiinnostavat  kansainvälisillä kentillä. Olemme erittäin iloisia Sethin puolesta, sillä hän on tehnyt kovasti töitä unelmansa eteen.