Tervetuloa Klubiperheeseen HJK Pallotaiturit!

10.10.2019

HJK käynnisti loppuvuodesta 2018 uuden soveltavan jalkapallon ryhmän 6-15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Erityisryhmätoimintaa oli aikaisemmin järjestetty vain aikuisille, mutta uuden ryhmän myötä seura pystyy tarjoamaan toimintaa myös erityistä tukea harrastuksessaan tarvitseville lapsille.

– Erityistarpeet huomioiva valmennus vaatii paljon ohjaajaresursseja ja ryhmän valmennukseen onkin saatu sitoutuneita vapaaehtoisohjaajia ensisijaisesti soveltuvien alojen opiskelijoista. Lisäksi seuraan palkattiin osa-aikainen vastuuvalmentaja kehittämään uutta toimintaa ja  koordinoimaan vapaaehtoisten tiimiä. Jalkapallo-Säätiön myöntämällä avustuksella olemme saaneet tuettua vastuuvalmentajan ja vapaaehtoisten työtä ensimmäisenä toimintavuotena siten, että ryhmän toiminta on vakiintunut ja pelaajamäärä on tasaisesti kasvanut, avaa ryhmän vetäjä Ville Sallinen.

Syksyllä 2019 ryhmässä on 25 aktiivista pelaajaa ja 7 valmentajaa. Pelaajat ovat palanneet kesätauon jälkeen energisesti harjoituksiin ja ryhmä myös äänesti itselleen nimen, HJK Pallotaiturit. Joukkueen toiminnan keskiössä on edelleen yhteenkuuluvuuden ja onnistumisen kokemusten vaaliminen. 

– Pallotaitureiden ryhmässä toimimisen taidot ovat kehittyneet selvästi. Osalle porukasta on syksyllä tullut aiempaa enemmän peliharjoittelua ja osalle enemmän perustaitoharjoituksia. Myös uudet pelaajat on otettu ystävällisesti sekä kannustaen mukaan. 

HJK Pallotaitureista on tullut vakituinen osa HJK-yhteisöä.