Helsinki Cup: HJK T06 -joukkue poikien sarjan jatkopeleihin

11.7.2019

HJK t06 -joukkueen taival jatkuu poikien B13-sarjan A-finaalien jatkopeleissä torstaina.

HJK:n 06-syntyneiden tyttöjen edustusjoukkue pelaa tänä vuonna poikkeuksellisesti poikien B13-sarjassa (8vs8). Joukkue on pelannut lohkovaiheen hienosti: viidestä pelistä saldoksi kertyi neljä voittoa ja yksi tasapeli. Näin joukkueen taival jatkuu B13-sarjan A-finaalien jatkopeleissä torstaina.

– HJK:ssa tyttöjen edustusjoukkueet pelaavat 8vs8-ikäluokissa myös poikien sarjaa, joten mikään uusi juttu tämä ei joukkueelle ole. Tällä ryhmällä on takana jo 3,5 vuotta poikien sarjan pelejä, valmennuspäällikkö Joonas Sarelius kertoo.

– Helsinki Cupissa tämä on kuitenkin poikkeuksellinen tilanne. En tiedä, onko aikaisemmin tyttöjen jengi pelannut kokonaisuudessaan poikien sarjaa, Sarelius jatkaa.

Naisten MM-kisojen aikaan eri medioissa on ollut paljon puhetta siitä, että tyttöjen pitäisi enemmän pelata poikia vastaan pelaajakehityksen kannalta.

– Helsingin piirissä tämä on toiminut hyvin, eikä siitä tehdä enää mitään numeroa, että HJK:n tyttöjen edustusjoukkueet pelaavat poikien sarjaa. Helsinki Cupille iso kiitos, että tämä järjestely onnistui näin. Kovia pelejä pitää saada mahdollisimman paljon. Toinen peliryhmämme pelaa tyttöjen sarjaa ja siellä kolmen pelin jälkeen maaliero on 19-0. Siitä voi jo päätellä poikapelien tarpeen.

Täysin valmis maailma ei kuitenkaan ole sille, että tytöt pelaavat poikia vastaan.

– Poikajoukkueissa pelaa yksittäisiä tyttöjä ja se ei ole enää mikään iso juttu. Kokonainen tyttöjoukkue on kuitenkin vähän herättänyt ihmetystä ja ehkä tappion jälkeen kaikkien reaktiot eivät ole olleet ihan asiallisia. Onneksi ne ovat kuitenkin yksittäistapauksia. Tässä mennään varmasti koko ajan parempaan suuntaan. Pikku hiljaa tähän totutaan, eikä lopulta ole väliä onko vastassa tyttöjä tai poikia, kunhan kaikki pelaavat omalla tasollaan ja kaikki saavat hyviä pelejä, Sarelius pohtii.

Euroopassa yhä useammassa maassa tytöt pelaavat ja harjoittelevat poikien kanssa siihen ikään asti kuin se on fyysisesti mahdollista ja järkevää.

– Se on toivottavasti myös suuntaus Suomessa. Tosin oikotie onneen se ei ole. Tärkeintä on se, että on kyseessä sitten motivoitunut tyttö tai poika, niin ympäristön ja valmennuksen pitää olla kunnossa. Se on kaiken A ja O. Kun ne ovat kunnossa tytöille ja pojille, niin voi järkevällä tavalla miettiä, että onko jollekin tytölle parempi olla enemmän poikien mukana, Sarelius päättää.

Täältä voit katsoa B13-sarjan jatkopelien ohjelman.