HJK:lla takana menestyksekäs viikonloppu

2.7.2019

HJK:n joukkueilla on takanaan menestyksekäs viikonloppu. Vantaa Cupista tuomisina oli kaksi kultaa ja kaksi hopeaa. Tämän lisäksi Klubi nappasi pronssia eliittitason kansainvälisestä Ukonnniemi Football Tournamentista.

Klubin nuorimmat Akatemia- ja haastejoukkueet osallistuivat jo perinteiseksi muodostuneeseen Vantaa Cupiin. Mukavassa kesäsäässä pidetty turnaus sujui raitapaidoilta hienosti: vuotta vanhempien sarjassa pelanneet ysiseiskat sekä omassa ikäluokassaan kamppailleet vuotta nuorempien ikäluokka saivat molemmat nostaa voittopytyn ylös turnauksen päätteeksi. Omassa ikäluokassaan pelannut vuonna 2007 syntyneiden haastejoukkue selvisi finaalin asti, jossa valkovenäläinen FK Vitebsk oli parempi maalein 3–1. Lisäksi HJK Kannelmäki voitti hopeaa 10-vuotiaiden avoimessa sarjassa. 

Valmennuspäällikkö Juha Valla oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Rehellisesti sanottuna sitä toivoisi, että pelit olisivat hiukan tasaisempia. Silti, joukkueemme pyrkivät antamaan parhaansa ottelutilanteesta riippumatta.

– Pelillisesti turnauksen kohokohta oli vuonna 2006 syntyneiden finaali. Vastassa oli erinomainen vuotta vanhempien joukkue Käpylän Pallo, joka voitti viime kaudella ELL-sarjan. 3–0 päättynyt loppuottelu oli käytännössä täydellisesti meidän hallussamme. Nollaseiskat ovat jo aiemminkin tällä kaudella esittäneet erinomaisia otteita, mutta tämä peli oli kokonaisuudessaan yksi vuoden parhaista. Tällainen esitys on luonnollisesti seurausta pitkään tehdystä laadukkaasta työstä, mistä suuri kiitos sekä valmennukselle että pelaajille, Valla lopettaa.

Myös HJK Akatemia 09 nappasi pronssia Ukonnniemi Football Tournamentista. Tappiot Zenitille ja Almaz Anteylle vei joukkueelta mahdollisuuden kultaan, mutta pronssipelissä kaatui Käpylä United 2-1.