HJK:n 2007-Akatemialla onnistunut turnaus Hollannissa

10.6.2019

HJK:n vuonna 2007 syntyneiden Akatemialla oli edellisenä viikonloppuna (1.–2.6.) menestyksekäs turnausmatka Hollantiin. Klubilaiset saalistivat pronssia pienessä Soestin kaupungissa järjestetyssä kovassa kansainvälisessä turnauksessa. Mitalipelissä kaatui isäntämaan FC Twente maalein 3–1.

Lähellä Utrechtia sijaitsevassa idyllisessä kaupungissa pelattu turnaus on jo perinteinen HJK:lle; tämä oli neljäs peräkkäinen kerta, kun klubilaiset ovat osallistuneet tapahtumaan. Sinivalkoisten kaikkien aikojen paras tulos saavutettiin ottamalla aluksi toinen sija omassa alkulohkossa. Avausottelussa Pietarin Zenitiä vastaan tuli 0–2-tappio, vaikka varsinkin avausjaksolla HJK oli hyvin pelissä mukana. Toisella puoliajalla pietarilaiset olivat kuitenkin sen verran parempia, että he ottivat ansaitun voiton. Toisessa pelissä Klubi kaatoi isäntäseura So Soestin vuotta vanhemman joukkueen selvästi 5–0. Alkulohkon ratkaisupelissä raitapaidat sitten löivät Ajaxin tylysti 6-0. Vaikka Ajaxilla oli ryhmässä mukana muutama vuotta nuorempi pelaaja, Klubin esitys oli erinomainen.

Puolivälierässä vastaan tuli Italian Seria A-seura Cagliari, joka oli koko ottelun altavastaajana. Italiaiset kuitenkin puolustivat maan jalkapallokulttuuria kunnioittaen sinnikkäästi; tuloksena 0–0-tasapeli ja rangaistuspotkukilpailu. Jännittävien vaiheiden jälkeen klubilaiset veivät rankkarikisan lopulta 4–3. Välierässä kohdattiin isäntämaan suurseura PSV. Semifinaali oli tasainen, mutta tulppaanimaan pelaajat kuitenkin ansaitsivat 2–0-voittonsa.

Vastuuvalmentaja Jyrki Ahola oli tyytyväinen joukkueensa esityksiin. Samalla hän korosti pitkäjänteisen, laadukkaan työn merkitystä, mistä nollaseitsemän syntyneiden HJK-joukkue on saanut nauttia jo useamman vuoden ajan.

– Valmennus on prosessi, ketju erilaisia asioita. Tämä ikäluokka on lähtenyt hienosti liikkeelle. Ei ole sattumaa, että meidän pelimme näyttää tietynlaiselta. Jos tule katsomaan arkiharjoitteluamme, siellä näkee samoja asioita kuin peleissämme.

– Ehkä kaikkein tyytyväisin olen siitä tavasta, jolla me saavutimme tuloksemme. Me uskalsimme heittäytyä peliin virheitä pelkäämättä. Tulokset tulivat laadukkaalla pelillä. Tilannetta tietenkin auttaa se, että joukkueessamme on paljon erittäin voitontahtoisia ja päämäärätietoisia pelaajia, Ahola päättää.