HJK valtasi Stadi Cupin peräti 41 peliryhmällä!

10.6.2019

Euroopan suurin tyttöjen- ja naisten turnaus tarjosi taas suuria tunteita sekä onnistumisia. HJK osallistui vuoden 2019 Stadi Cupiin yhteensä 36 tyttöjuniorijoukkueella, jonka lisäksi kolme naisten harrasteryhmää ja kaksi erityisryhmää pelasivat turnauksessa. Lämmin sää helli turnausjoukkueita ja vaikka monelle joukkueelle turnaus oli vain yksi muiden joukossa, HJK Cityn 2012-2013 tytöille kyseessä oli aivan ensimmäinen turnaus.

– Jännittää vähän, tunnustaa pikkuruinen Emppu Käpylän pallokentän laidalla vain hetkiä ennen turnauksen avausottelun alkua.

– Ollaan treenattu aika kauan yhdessä, monet treenitkin takana.

Päävalmentaja Jukka Mustalahti hymyilee vieressä.

– Olemme tosiaan toukokuussa pistäneet porukan pystyyn ja nyt jo pelaamme kahdella joukkueella turnauksessa mukana.

Hänestä on hauskaa nähdä lapset niin innoissaan, turnausjännitys on käsinkosketeltavalta.

– Meillä on tässä vaiheessa ollut vasta neljät harjoitukset ja yhdet joukkueharjoitukset. Osa on toki harrastanut jo pidemmän aikaa, joten meillä on sopiva sekoitus ensialkajaa ja kokenutta. Nämä turnaukset ovat loistavia tapahtumia tulla tutustumaan jalkapalloon. Pelaaminen ei ole pelkkää harjoittelua, vaan nämä ottelut ovat kaiken suola. Jalkapallo on haastava laji, mutta ensisijaisesti joukkueurheilua.

Onnistumisia laajalla rintamalla

HJK:n 2005-syntyneet tytöt onnistuivat kirkastamaan viime vuotisen hopean tänä vuonna kullaksi. C14-kilpasarjan finaalissa kaatui tiukassa rankkarikisassa PKKU 3-2. 2007-syntyneet klubilaiset todella voittivat hopeaa, vaikka finaalin pilkkukisassa tuli tappio – joukkue ei päästänyt ennen tätä turnauksessa ainuttakaan maalia. 2008-syntyneiden peliryhmät ottivat turnauksesta hienosti "tuplapronssin". HJK Cityn 2009-syntyneet voittivat B-finaaliin mahtavalla pelaamisen ilolla sekä tsempillä.

Lisäksi Klubi osallistui Stadi Cupin yhteydessä järjestettyyn vuoden 2019 ensimmäiseen erityisryhmien SM-osaturnaukseen kahdella joukkueella. HJK Bluestars pelasi A-lohkossa ja tuloksena oli kaksi voittoa ja yksi tappio. HJK Special pelasi C-lohkossa, tuloksena kaksi voittoa ja kolme tappiota.

Kultaa voittaneen HJK T05 -joukkueen kapteeni Anni Ylä-Mononen summasi hyvin turnauskokemuksen ja lähetti vielä kaikille futiksen pelaamista harkitseville tytöille terveisiä.

– Jalkapallosta saa tosi paljon hyviä kavereita ja muistoja, miksi ei mitalejakin. Inspiroidun futiksesta 8-vuotiaana kun kuulin mun parhaalta kaverilta miten kivaa se on!