HJK:n poikien Akatemia-joukkueilla menestyksekäs viikonloppu

29.5.2019

HJK 06 Akatemia sai kultamitalit kaulaan turnauksen päätteeksi.

HJK:n Akatemian vuonna 2007 ja 2006 syntyneet jatkoivat viime viikonloppuna erinomaisesti alkanutta Akatemia-joukkueiden kautta. Molemmat joukkueet osallistuivat viikonloppuna ja viikon alussa perinteiseen oman ikäluokan Sami Hyypiä Akatemian kehittymisenseurantatapahtumaan. Molempien saldo peleistä oli tyly; neljä peliä, neljä voittoa, yhteismaaliero 25–0. Joukossa oli myös kolme kovan luokan kansainvälistä ”päänahkaa”; nollaseiskat löivät alkulohkossa huippukovan tanskalaisen Midtjyllandin 1–0, nollakuutoset puolestaan ”kylvettivät” alkolohkossa hollantilaista Vitesseä samoin lukemin, ja finaalissa kukistui tukholmalainen Hammarby 2–0.

Hyvien ottelutulosten lisäksi pelaajien testitulokset olivat myös kehittyneet erittäin myönteisesti, minkä seuraaminen on koko SHA-toiminnan yksi päätehtävistä. Ei ihme, että joukkueiden valmentajat loistivat tyytyväisyyttä tapahtumien jälkeen. Nollaseiskojen vastuuvalmentaja Jyrki Ahola kiitteli pelaajiaan.

– Useampi pelaaja pystyy pelaamaan hyvällä tasolla. Tässä ikäluokassa on HJK:ssa tehty laadukasta työtä jo useamman vuoden ajan. Olemme viime aikoina pyrkineet kehittämään joukkueen ilmapiiriä siihen suuntaan, että epäonnistuminen on sallittua, kun vain yrittämisen laatu on riittävän kovalla tasolla. Tulevana viikonloppuna lähdemme Hollannin Soesteen mittauttamaan tasomme kovassa 11v11-turnauksessa.

Aholan kollega nollakuutosissa Ilari Aho jatkoi samassa hengessä.

– Parhaat pelaajamme ovat nostaneet tämän kauden aikana tasoaan huomattavasti, mikä näkyy meidän peruspelaamisemme aikaisempaa paremmassa laadussa. Olemme tällä kaudella hävinneet toistaiseksi vain yhden ottelun. Pystymme tällä hetkellä tarjoamaan kovan vastuksen myös hyville kansainvälisille joukkueille.

HJK:n Akatemioiden ottelutulokset vuonna 2007 ja 2006 syntyneiden toukokuun SHA-tapahtumissa:

2007:

  • HJK–Midtjylland/1 (Tanska) 1–0
  • HJK–Harju JK (Viro) 8–0 
  • HJK–TPS 2–0 
  • HJK–Midtjylland/2 (Tanska) 5–0 Finaali  

2006:

  • HJK–Vitesse (Tanska) 1–0
  • HJK–TPS 3–0 
  • HJK–Ilves 3–0 
  • HJK–Hammarby (Ruotsi) 2–0 Finaali