Lasten erityisryhmä tarjoaa mahdollisuuden kasvaa liikunnallisesti sekä sosiaalisesti jalkapallon parissa

27.5.2019

Ohjaaja Ville Sallinen neuvomassa mihin pallo kannatta syöttää.
Maalinteon riemua!

HJK käynnisti viime syksynä lapsille- ja nuorille suunnatun erityisryhmätoiminnan. 6-15-vuotiaista koostuvan ryhmän ensimmäinen toimintavuosi on tähdännyt harrastamisen käytäntöjen opetteluun, onnistumisen ja ilon kartuttamiseen sekä jalkapallopelin peruslogiikan ymmärtämiseen. Vetäjänä toimii HJK:n muista erityisryhmistä tuttu Ville Sallinen.

– Meidän tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille turvallinen ympäristö. Ryhmään tulo ei perustu diagnooseihin, vaan olennaista on lapsen ja perheen kokemus erityisen tuen tarvitsemisesta harrastamisen onnistumisessa. Pelaajalla saattaa olla esimerkiksi oppimisvaikeus, vamma, tarkkaavuuden vaikeus tai muu syy, joiden vuoksi harrastaminen perusryhmässä on koettu liian haastavaksi, kertoo Sallinen.

Syksyllä ryhmässä toimittiin paljon yhdessä erilaisten jalkapalloleikkien ja pelien muodossa. Viime aikoina on pystytty harjoittelemaan enemmän myös pienryhmissä iän ja toimintakyvyn mukaan. Monimuotoinen pelaajaryhmä edellyttääkin järjestäjiltä pelaajien tuntemusta sekä parhaiden käytäntöjen löytämistä.

– Lasten yksilöllisiin tarpeisiin pyritään vastaamaan ensisijaisesti ohjaajien riittävällä määrällä ja lisäkseni ryhmässä on kuusi omistautunutta vapaaehtoisohjaajaa, jotka ovat taustoiltaan sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita sekä pelaajia HJK:n aikuisten erityisryhmäjoukkueista. Ohjaajat sparraavat toisiaan kehittämään toimintaansa joka viikko ja ryhmä tarjoaa myös ohjaajille jatkuvan oppimisen paikan. Olen äärimmäisen kiitollinen ja ylpeä jokaisen ohjaajan työstä, sillä tämänkaltainen toiminta ei olisi mahdollista ilman heitä, Sallinen päättää.

Lasten ja nuorten erityisryhmä harjoittelee 16.6. asti ennen kesätaukoa.

  • Su 2.6. klo 10-11 Bollis 6, Töölö
  • La 8.6. klo 11-12 Lehtikuusentien kenttä
  • Su 16.6. klo 10-11 Lehtikuusentien kenttä

Ryhmään mahtuu lisää innokkaita liikkujia eli kannattaa olla yhteydessä ohjaaja Ville Salliseen (050-5176763, villesallinen1@gmail.com