HJK TBSM avaa kautensa Järvenpäässä

18.1.2019

HJK TBSM kohtaa ensimmäisessä SM-karsintasarjapelissä PKKU:n. Kuva: Heidi Turunen

HJK:n B-tyttöjen kausi pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna SM-karsintaottelulla PKKU:ta vastaan. SM-karsintasarja pelataan kahdessa 8 joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana. Tämän jälkeen molempien lohkojen neljä parasta jatkavat SM-sarjaan. Viime vuonna Suomen mestaruuden voittanut Klubi on uusiutunut täksi kaudeksi voimakkaasti.

– Meiltä lähti kauden päätteeksi kymmenen 2000-syntynyttä pelaajaa ja tällä hetkellä ringissä on 27 pelaajaa, joista suurin osa 2003-syntyneitä. Merkittävä osa pelaajista on Klubin omia junnuja, mutta myös ulkopuolelta on tullut paljon pelaajia. Yksi viime kauden vahvuuksistamme oli ison pelaajaringin ylläpitäminen, sillä joukkueessa on paljon maajoukkuepelaaja ja teemme aktiivista yhteistyötä Naisten liigajoukkueen kanssa, kertoo päävalmentaja Mari Savolainen.

Joukkueen valmistautuminen uuteen kauteen on sujunut hyvin. Marraskuun joukkueharjoituksissa keskityttiin rakentamaan yhtenäistä ryhmää ja loppuvuosi keskityttiin pelitavan yhtenäistämiseen. Harjoitusotteluissa peluutettiin kaikkia pelaajia, jotta jokainen pääsisi sisälle joukkueen pelitapaan.

– Haluamme pelata aktiivista jalkapalloa kentän kaikilla osa-alueilla eli pyrimme kontrolloimaan peliä pallollisena sekä pallottomana. SM-karsintasarja on yllätyksellinen, koska joukkueiden ryhmitykset elävät paljon ja koskaan ei voi tietää, millä kokoonpanolla vastustaja tulee. Siksi me keskitymme omaan tekemiseen sekä pelin kehittämiseen, sitä kautta tavoitteena on saada jokaisesta pelistä kolme pistettä, jatkaa Savolainen.

Pelaajakehitys edellä peleihin

Savolaisen mukaan joukkueen kauden selkeä ykköstavoite on pelaajakehitys.

– Meidän tavoitteena on kehittää pelaajia sekä valmistaa heitä Naisten liigaan. Pelaajat ovat motivoituneita ja pyrimme luomaan heille Suomen parhaan arjen sekä ympäristön kehittymistä varten. Tietysti haluamme voittaa, mutta teemme sen pelaajakehityksen ehdoilla, avaa Savolainen.

Joukkueen valmennusryhmässä ovat Savolaisen lisäksi kakkosvalmentaja Arttu Heinonen, talenttivalmentaja Jonne Kunnas, fysiikkavalmentaja Janne Ukkonen ja maalivahtivalmentaja Juho Illi.

– Saimme valmennustiimiin hyviä lisävahvistuksia ja meille on muotoutunut tiivis yhteisö. Joukkueessa on tällä hetkellä hyväntuulinen ja rento tunnelma, tytöt odottavat jo malttamattomina, milloin päästään pelaamaan.

PPKU – HJK 19.1. klo 14:30 Järvenpään monitoimihalli