HJK T07 ja T08 vierailivat kovatasoisessa turnauksessa Ahvenanmaalla

15.11.2018

Sanna Malaska ohjeistamassa pelaajia ennen ottelua.

HJK:n 2007 ja 2008 -syntyneiden tyttöjen edustusjoukkueet vierailivat viikonloppuna Ahvenanmaalla, Eckerö Matchcamp -turnauksessa. Joukkueiden tavoitteena oli päästä pelaamaan hyvätasoisia otteluita, kovia ruotsalaisryhmiä vastaan ja molemmat ikäluokat lähtivät pelaamaan kahdella peliryhmällä.

T07-joukkueen vastuuvalmentaja Sanna Malaska oli erittäin tyytyväinen turnausviikonlopun antiin.

– Pelaajien valmistautuminen peleihin ja muuntautumiskyky ottelun sisällä olivat loistavalla tasolla. Kohtasimme vahvaan pallonhallintaan pelinsä perustavan AIK:n ja pystyimme elokuun otteluun verrattuna puolustamaan paljon fiksummin heidän pallonhallintajaksonsa. Riiston saadessamme pystyimme valitsemaan aikaisempaa paremman vaihtoehdon nopean hyökkäyksen tai hitaamman pallonhallinnan väliltä. Näin kovaan puntariin emme suomalaisia joukkueita vastaan joudu, Malaska avaa.

T08-joukkueelle kyseessä oli ensimmäinen kansainvälinen turnausmatka. Vuoden aikana opetellut peruspelin konseptit näkyivät vahvana molempien peliryhmien otteissa ja 12 peliin mahtui vain yksi tappio.

– Olen erittäin ylpeä tytöistä, he pystyivät uudessa ja jännittävässä tilanteessa suorittamaan aivan maksimaalisilla tehoilla. Joukkueen omaksuma #huippujengi -mielentila todellakin näkyi kaikessa tekemisessä. Oli myös mukavaa, että vanhemmat tytöt olivat matkaseurana näyttämässä mallia, kehuu joukkueen valmentaja Timo Räikkönen.