HJK Akatemia E11 mestaruuteen Torinon kutsuturnauksessa

19.10.2018 klo 10:30

HJK on Trofeo 'Citta di Rosta 2018 -turnauksen 07-ikäluokan mestari!
Turnaus pelattiin upeissa maisemissa Torinossa.

Klubi kaatoi Italiassa 13.-14. lokakuuta pelatun Trofeo 'Citta di Rosta 2018 -turnauksen finaalissa Torinon rangaistuspotukilpailussa 5-4 (0-0). 07-ikäluokassa oli mukana 15 joukkuetta, joista kahdeksan oli päässyt mukaan karsintaturnauksen kautta. Ilman karsintaa mukaan oli kutsuttu HJK, Juventus, Lazio, Genoa, Torino FC ja Lugano.

HJK voitti oman alkulohkonsa, vaikka jäi tasapeliin Juventusta vastaan. Päävalmentaja Kari Naakan mukaan turnauksen pelit olivat korkeatasoisia ja tempo oli selkeästi kovempi kuin kotimaassa.

 – Meidän pelaajien kokemus kansainvälisistä peleistä näkyi heti turnauksen alusta alkaen ja pystyimme pelaamaan oman pelitapamme mukaisesti, omilla vahvuuksillamme. Saavutuksesta tekee erityisen hienon sekin, että emme päästäneet ainuttakaan maalia koko turunauksessa.

Naakan osalta kolmen vuoden valmennusprojekti 07-ikäluokan kanssa tulee päätökseen. Hän siirtyy ensi kaudeksi HJK Akatemia 05 vastuuvalmentajaksi ja jatkaa HJK  08 Akatemiajoukkueen apuvalmentajana.

 – Turnausvoitto tietysti lämmittää mieltä, mutta menestyksestä huolimatta olen nauttinut kaikista eniten arjesta treenikentällä. Valmennustiimin ja joukkueen taustojen sitoutuminen toimintaan on ollut poikkeuksellisen ensiluokkaista, näitä ihmisiä tulee varmasti ikävä!
 
HJK:n tulokset Trofeo Citta di Rosta -turnauksessa:

Alkulohko:
HJK – Pro Sesto 1-0
HJK – Juventus 0-0
HJK – Grand Paradis 7-0
HJK – Chieri 3-0

Jatkolohko:
HJK – Genoa 1-0
HJK – Lugano 0-0

Finaali:
HJK – Torino Fc 0-0 (rp. 5-4)