HJK TBSM voitti Suomen mestaruuden - "Joukkue kasvoi ja kehittyi läpi kauden"

16.10.2018

HJK TBSM voitti sunnuntaina ikäluokkansa Suomen mestaruuden.

HJK voitti kauden päätöspelissään KJP/YJ:n maalein 10-0. Voiton myötä HJK varmisti sarjan ykkössijan ja näin myös Suomen mestaruuden.

Toiseksi sijoittui JyPK ja kolmanneksi Ilves.

- Olen äärettömän ylpeä siitä, miten joukkue kasvoi ja kehittyi läpi kauden kruunaten kautensa ansaittuun Suomen mestaruuteen, päävalmentaja Tero Turunen iloitsi.

- Pelaajakehityksen näkökulmasta oli upeaa, että neljä pelaajaa pelasi tämän kauden aikana ensimmäiset maaottelunsa ja yhteensä 10 HJK:n B-ikäistä pelaajaa edusti Suomea maaotteluissa, Turunen jatkoi.

Turusen lisäksi valmennustiimiin ovat kuuluneet Mari Savolainen, Jonne Kunnas sekä Juho Illi.

- Mestaruutta ei voiteta koskaan helpolla ja avain pelaajien kehitykseen ja sitä kautta menestymiseen on sitoutuneiden ja motivoituneiden pelaajien lisäksi yhtenäinen ja ammattitaitoinen valmennustiimi. Haluankin pelaajien ohella kiittää ja onnitella Maria, Jonnea ja Juhoa.

- Näiden huippuammattilaisten kanssa oli upeaa tehdä töitä pelaajien eteen. Olen myös iloinen, että nämä samat henkilöt jatkavat joukkueen kanssa ensi kaudella, Turunen sanoi.

HJK voitti edelliskerran B-tyttöjen SM-kultaa vuonna 2009.

Lue lisää HJK TBSM -joukkueen kaudesta 2019.

HJK:n joukkueessa pelasivat seuraavat pelaajat:
Kira Kettunen, Sara Viranko, Etti Hyryläinen, Helmi Vapola, Jenica Gustafsson, Emma Varmanen, Pinja Hytönen, Annika Huhta, Neea Hassinen, Stella Massa, Ada Torala, Silja Jaatinen, Petra Tarkiainen, Ilona Kemppinen, Linn Söderlund, Anna Willför, Jenni Oesch, Ella Pesonen, Sandra Biström, Laura Narinen, Josefina Ndombele, Ia Elokorpi, Tuuli Siponen, Julia Haikonen, Iris Heikkilä, Sophie Maidell, Eerika Hämäläinen, Jasmin Lindell, Nea Silvola, Oona Jokinen, Kerttu Kettunen, Kia Kekkonen, Liina Juntunen.

Päävalmentaja: Tero Turunen
Valmentaja: Mari Savolainen
Valmentaja: Jonne Kunnas
MV-valmentajat: Juho Illi ja Minna Meriluoto
Joukkueenjohtaja: Petri Jaatinen