HJK:n tyttöjen aamuharjoitukset käynnistyivät

3.9.2018

HJK vastaa jatkossa omien edustusjoukkuepelaajiensa aamuharjoittelusta yläkoulu- ja lukioikäisten pelaajien osalta myös tytöissä.

Aamuharjoitukset ovat ikäluokille T05, T04, T03 ja TBSM. 

– Tällä hetkellä edustusjoukkueidemme pelaajat ovat lukuisissa eri kouluissa ja ovat mukana erilaisissa aamuharjoituksissa, jolloin kokonaisvaltaisesti toiminnasta ei pysty vastaamaan kukaan. Tällä toimenpiteellä pyrimme saamaan kaiken tiedon pelaajan harjoittelusta oman seuramme haltuun, joka edesauttaa pelaajan yksilöllistä huomiointia. Näillä harjoituksilla pääsääntöisesti korvataan muu aamuharjoittelu, eikä kasvateta määrää, HJK:n talenttivalmentaja Jonne Kunnas kertoo.

Aamuharjoittelulle on mahdollisuus joka aamu ja pelaajien kalenterit rakennetaan aina pelaajakohtaisesti. Aamuharjoituksia on 1-2 aamuna viikossa.

– Haluamme taata pelaajille mahdollisimman laadukkaan toimintaympäristön ja mahdollisuudet kehittyä omissa kehityskohteissaan, sekä taata ympäristön, jossa pyritään ohjaamaan vastuunottoon omasta harjoittelustaan ja pelaamisestaan. Tästä syystä pyrimme rakentamaan pelaajien viikon harjoittelun mahdollisimman hyvin pelaajan kokonaisvaltaista kehitystä huomiovaksi, jolloin aamuharjoittelu on tarkasti synkronoitu joukkueen omaan viikon suunnitelmaan, Kunnas avaa.

Aamuharjoittelusta vastaa Kunnas. Aamuharjoituksissa on myös mukana edustusjoukkueiden valmentajia. Maalivahtiharjoittelusta vastaa Juho Illi. Janne Ukkonen puolestaan aloittaa syksyllä HJK:n naisten ja tyttöjen edustusjoukkueiden päätoimisena fysiikkavalmentajana ja on vahvasti mukana myös aamuharjoittelussa.

– Tämä on taas iso harppaus eteenpäin, kun pystymme aamuissa harjoittelemaan juuri haluttuja asioita ja seuraamaan entistä paremmin pelaajien kokonaisrasitusta. PHYK:ssä on iso joukko meidän pelaajia ja yhteistyö mm. heidän kanssaan on toiminut loistavasti, valmennuspäällikkö Joonas Sarelius toteaa.

– Janne Ukkosen rooli tulee olemaan todella iso ja pystymme nyt paremmin paneutumaan pelaajakohtaisesti myös fysiikan kehittämiseen. Kaikki harjoittelu pohjautuu syksystä eteenpäin seuran uuteen opetussuunnitelmaan, Sarelius lisää.