Klubin kesäleireillä innostunut meininki ja esikuvat tutuiksi

4.7.2018

HJK:lla on pitkä historia lasten liikuttajana koulujen loma-aikana. Klubin kesäleirit ovat jo käsite, ja tänä kesänä peräti 650 lasta liikkuu, urheilee, pelaa ja viettää kesäänsä HJK:n leireillä.

Perinteisiä futisleirejä on tänä vuonna ollut tarjolla Malmilla, Meilahdessa, Laajasalossa ja Töölössä. Lisäksi monipuolista toimintaa tarjoavia liikuntaleirejä on järjestetty Hermannissa, Maunulassa, Munkkivuoressa, Punavuoressa ja Töölössä. Klubin leiritarjonta kattaa lähes koko kesän aina kesäkuusta elokuulle asti. 

- Liikuntakasvatuksen ja liikuntainnon istuttamisen lisäksi HJK tahtoo toimia yhteisössään perheiden tukena koulujen loma-aikoina, jotta lasten ei tarvitse viettää pitkiä päiviä yksin kotona, HJK:n leiritarjonnasta vastaava Laura Salmi kertoo ja jatkaa. 

- Klubin leireillä lapsille on tarjolla kavereiden lisäksi hyvää ruokaa, kivaa tekemistä ja turvallinen aikuinen. 

Esikuvat tutuiksi

Tyttöjen futisleirin vastuuohjaajana Töölössä toimiva Sanna Malaska on kokenut valmentaja ja kesäleirien ohjaaja. Hän puhuu innostuneesti 6-12-vuotiaiden futisleiriläisten hyvästä asenteesta.

- Hyvä leirihenki syntyy ohjaajien ja leiriläisten hyvästä vuorovaikutuksesta ja laadukkaasta leiriohjelmasta. Tänä vuonna täällä on ollut aivan mahtava meno.

Futisleirillä aamupäivän harjoitus on painottunut teknis-taktisten ominaisuuksien kehittämiseen ja iltapäivän ohjelma on pelipainotteinen. Leirin päätöspäivänä pelataan suuri lopputurnaus MM-kisojen hengessä. 

- Huomioimme toiminnassa lasten toiveet, tämähän on heidän kesälomansa. Lounaan jälkeen meillä on ohjelmassa vapaa-aikaa ja silloin lapset tahtovat usein katsoa leffoja, pitää levyraatia ja pelata lautapelejä. Lapset nauttivat rennosta yhdessäolosta. 

HJK:n naisten liigajoukkueen pelaajia on toiminut tänäkin vuonna leirillä ohjaajina. Leiriläisiltä on tullut asiasta hyvin myönteistä palautetta. 

- Sillä tavalla syntyy merkityksellisiä kontakteja ja esikuvat tulevat tutuiksi. Kohtaamiseet kentällä jäävät niin lasten kuin aikuisten mieleen, Malaska sanoo.

Katso Klubikanavalta video HJK:n kesäleiriltä >>

HJK järjestää lasten leirejä ympäri vuoden koulujen loma-aikoina kesällä, syyslomalla, joululomalla ja talvilomalla. Tutustu leiritarjontaan >>