HJK TBSM avaa kautensa sunnuntaina Oulussa

28.4.2018

HJK avaa kautensa T18 SM-sarjassa sunnuntaina vierasottelulla kohtaamalla Oulu Nice Soccerin. SM-karsinnassa HJK sijoittui neljänneksi ja varmisti siten suoran paikan SM-sarjaan.

- Superhienoa päästä pelaamaan. Talvella pelatut SM-karsinnat toivat talveen hyvän rytmin, mutta karsinnan ja varsinaisen sarja-avauksen väli oli melko pitkä, joten innolla matkaamme Ouluun. Sarjan alkuun olemme päässeet valmistautumaan rauhassa, olemme harjoitelleet hyvin ja joukkueen vire on hyvä, päävalmentaja Tero Turunen kertoo.

Alle 17-vuotiaiden (s.2001) tyttöjen selviytyminen ikäluokan toukokuussa Liettuassa pelattaviin EM-kisoihin toi Klubille positiivisen lisähaasteen, kun joukkueen pelaajista Ella Pesonen, Emma Varmanen ja Annika Huhta ovat sarja-avauksen aikaan maajoukkueleirillä.  

- Tietysti todella hienoa, että he ovat maajoukkueen mukana. Meillä kokoonpanossa kyllä laatua ja leveyttä riittää, ja tätä kautta muille pelaajille nousee mahdollisuuksia ottaa vastuuta ja antaa näyttöjä.

Alkuvuodesta joukkueen valmennusryhmässä tehtiin muutoksia ja HJK T04-vastuuvalmentaja Mari Savolainen liittyi mukaan tiimiin. Lisäksi joukkueen valmennuksessa ovat mukana talenttivalmentaja Jonne Kunnas, maalivahtivalmentaja Juho Illi ja fysiikkavalmentaja Janne Ukkonen.

- Tietysti muutokset edellyttävät pelaajilta aina sopeutumista, mutta kaikki on edennyt hienosti ja tiimin kanssa on tehty hyvässä yhteistyössä hommia joukkueen kehittämiseksi, Turunen sanoo.  

- Joukkueen pelaamista on viety entistä aktiivisempaan suuntaan. Haluamme olla aloitteellisia ja rohkeita ja olla pallossa vastustajaa enemmän. Tulostavoitteen osalta muotoilen niin, että kun teemme asioita laadukkaasti ja korkealla tasolla päivittäin viikosta toiseen, se näkyy myös sarjataulukossa.

ONS – HJK sunnuntaina 29.4. kello 16.00 Heinäpää PH TN