HJK Special on ylpeä klubilainen - Yhdessä voitetaan, hävitään ja juhlitaan HJK:laisuutta

18.4.2018

HJK Special on vuodesta 2003 asti toiminut jalkapallojoukkue kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille. Joukkue harjoittelee yhdessä 1-2 kertaa viikossa ympäri vuoden ja osallistuu kansalliseen kehitysvammaisten SM-sarjaan ja futsalin SM-sarjaan.

Joukkueen monivuotinen valmentaja Ville Sallinen kehuu joukkueen ilmapiiriä ja toimintaympäristöä.

- Kentillä on koettu yhdessä joukkueen kanssa hienoja asioita, mukana on upeita persoonallisuuksia, joihin olen kovin kiintynytkin. Tämä työ tuo myös valmentajalle henkilökohtaisesti hyvää mieltä.

Kuten lajin luonteeseen kuuluu myös HJK Specialin treeneissä kilpailu on kovaa ja voitosta taistellaan.

- Täälläkin tunteet välillä kuumenevat, mutta meillä on selkeät joukkueen toimintatavat ristiriitatilanteisiin. Tärkeää on kunnioittaa toisiamme, pelata hyvällä mielellä kaikkensa antaen. Riitatilanteista päästään yli sopimalla. Tätähän fudis opettaa, yhteistoimintaa, Sallinen kertoo.

HJK:laisuus on valmentajan mukana pelaajille todella iso juttu. Joukkue tarjoaa heille yhteenkuuluvuuden tunnetta. He tuntevat olevansa klubilaisia.

- Pelaajat pystyvät matseissa menemään kannattajakatsomoon ja olemaan osana muita. Omissa matseissa he saavat kantaa sinivalkoisia värejä. Jalkapallo pelinä ja oma joukkue sosiaalisena ympäristönä on tosi tärkeä niin pelaajille kuin valmentajille ja muille taustoille tässä joukkueessa. Olemme tiivis porukka. Yhdessä voitetaan, yhdessä hävitään, yhdessä käydään katsomassa pelejä ja juhlitaan HJK:laisuutta.

HJK Special joukkueen pelaaja Petteri Heikkilä on pelannut fudista niin kauan kuin muistaa. Hän menestyi jalkapallokentillä jo varhain, mutta aivovamma muutti elämänkulun radikaalisti.

- Ennnen onnettomuutta pystyin tekemään pallolla mitä halusin. Nyt jokainen päivä tuntuu uudelta ja on hienoa, että koko ajan paranee ja tatsi on löytynyt uudestaan tähän hommaan, Heikkilä kuvailee.

- Nautin tästä koko ajan enemmän ja enemmän. En voi muuta sanoa kuin olevani kiitollinen, että saan olla tässä jutussa mukana ja tehdä parhaani.

Uudet pelaajat ovat tervetulleita kokeilemaan HJK Special-joukkueeseen. Yhteystiedot >>

Katso Klubikanavalta valmentaja Ville Sallisen ja pelaaja Petteri Heikkisen ajatuksia HJK Specialin toiminnasta >>