HJK T06 ja AIK F06 tiiviissä yhteistyössä

28.3.2018

Tukholmalaisseura AIK:n 06-syntyneiden tyttöjen akatemiajoukkue leireili viikonloppuna Helsingissä HJK T06 -joukkueen vieraana.

AIK saapui Helsinkiin lauantai-aamuna ja ohjelma eteni tiiviinä. Joukkueet harjoittelivat yhdessä, pelasivat keskinäisen ottelun, lounastivat, seurasivat Naisten Liigan avauskierrosta Espoossa ja illastivat vielä yhdessä.

Sunnuntai starttasi yhteisharjoituksilla ja iltapäivällä joukkueet pelasivat vielä kaksi ottelua vastakkain.

 - Yhteistyön suunnittelu lähti liikkeelle viime vuoden puolelle. Olemme kohdanneet 4-5 kertaa parin viime vuoden aikana turnauksissa ja keskinäiset pelimme ovat olleet erittäin laadukkaita. Molemmat joukkueet pelaavat samanlaista, pallonhallintaan keskittyvää jalkapalloa, valmennuspäällikkö ja HJK T06-joukkueen valmentaja Joonas Sarelius kertoo.

 - AIK on omassa ikäluokassaan aivan Ruotsin kärkijoukkueita. Vaikka olemme heidät aina voittaneet, on vastus ollut aina poikkeuksellisen kova ja hyvä, Sarelius lisää.

AIK:n vierailu Helsinkiin ja joukkueiden tiivis yhteinen ohjelma oli yhteistyön ensimmäinen askel.

 - Pääsimme treenaamaan ja pelaamaan huippuolosuhteissa ja auringonpaisteessa Telialla. Pelasimme kolme peliä, joista yksi 7vs7-, yksi 8vs8- ja yksi 9vs9-peli, Sarelius kertoo.

- Ja se on tietysti hieno asia, että aina meidän ei tarvitse lähteä täältä ulkomaille, vaan meidän toiminta kiinnostaa joukkueita ulkomailla.

Vierailu oli myös joukkueiden valmentajille mainio tilaisuus vaihtaa ajatuksia harjoittelusta, pelaamisesta ja ylipäänsä tyttöjen jalkapallon kehittämisestä ja asemasta.

- Dialogi on tärkeä osa yhteistyötä. AIK:n valmentaja Robin Hansson oli kokonaisuudessaan erittäin tyytyväinen vierailuun ja tapahtuman antiin, Sarelius painottaa.

AIK:n akatemiajoukkueen kaikki 12 pelaajaa olivat mukana HJK-vierailulla. HJK T06 -joukkueessa pelaajia on 21.

- Tämä oli pelaajille tietenkin hieno kokemus, kun he pääsivät tutustumaan toisiinsa, puhumaan vieraalla kielellä sekä joutuivat treeneissä pois mukavuusalueeltaan, kun valmennuskielenä toimi ruotsi ja englanti. Todella hyvä kokemus monella tasolla, Sarelius arvioi.

AIK viihtyi Helsingissä erinomaisesti ja tukholmalaiset lähtivät kotimatkalle iso hymy huulilla.

- Yhteistyö tulee varmasti jatkumaan ja meillä on nyt ensi syksylle kutsu AIK:n vieraaksi Tukholmaan. Totta kai tavoitteena on myös se, että yhteistyö voi laajentua eri ikäluokkiin. Nyt pohja on luotu.