HJK vieraili FC Zenitin Akatemiassa – ”Paljastava ympäristö”

27.3.2018

HJK vieraili FC Zenitin Akatemiassa neljän joukkueen voimin 10.-11. maaliskuuta. Pietarissa pelattiin HJK:n ja Zenitin välinen ystävyysturnaus Friendship Cup ikäluokissa C14, C15, B17 ja Klubi 04.

- Yhteistyö Zenitin kanssa on tärkeä osa pelaajakehityksemme kokonaiskuvassa. Siellä oppimisympäristö on oikeanlainen eli riittävän haastava meidän parhaille pelaajillemme, HJK Akatemian valmennuspäällikkö Erkki Valla toteaa ja jatkaa.

- Se on raaka, paljastava ympäristö ja nämä ovat meille äärettömän arvokkaita pelejä. Neljästä ikäluokasta kolme vanhinta pärjäsi hyvin. Nämä ovat sen tason pelejä, joita emme pysty kotimaassa tällä hetkellä tarjoamaan riittävästi ja tarvitsemme lisää.

- Pelaajat ovat näissä koko ajan tiukoilla, mutta samaan aikaan parhaat pelaajat pärjäävät hyvin. Zenit on meille tärkeä mittari, Valla pohtii.

Olosuhteet Zenitin Akatemiassa ovat loistavat vuodenajasta riippumatta. Talvella harjoitellaan ja pelataan hallissa.

- Zenit lienee Itämeren alueen rikkain ja merkittävin seura. Pelaajamassa, mistä pelaajat heidän akatemiaansa valitaan, on aivan käsittämättömän iso. On todella arvokasta yhteistyömielessä tavata ja tutustua heidän akatemiansa ihmisiin kasvotusten.

- Tämä on yksi seura meidän verkostossa, ja on äärimmäisen mielenkiintoista nähdä käytännössä, mikä on heidän tapansa organisoida ja johtaa akatemiansa toimintaa, Valla sanoo.

Turnauksen lisäksi viikonlopun tavoitteena oli jalkapallotiedon vaihto. Sekä Valla että HJK:n jalkapallojohtaja Juho Rantala esittelivät isännille HJK:n toimintaa.

- Zenit kohtelee vieraitaan äärimmäisen huomaavaisesti ja ruokailut sekä asuminen on hienosti hoidettu, Valla kiittää isäntiä.

Tapahtuma toimi samalla myös HJK:n sisäisenä koulutuksena.

- Meiltä olivat mukana akatemian valmennuspäälliköt, fysiikkavalmentajat, maalivahtivalmentajat ja talenttivalmentajat. Saimme järjestäjältä kaikki ottelut laadukkaasti videoituna käyttöömme, joten tapahtumasta jäi paljon arvokasta tietoa edelleen hyödynnettäväksi.

- Iso kiitos Zenitin organisaatiolle hienosta ja arvokkaasta tapahtumasta, Valla päättää.
 

Friendship Cup

Tulokset 10.3.:

Zenit U14 vs. HJK U14        6-0
Zenit U15 vs. HJK U15        2-0
Zenit U16 vs. HJK U16-17   4-2
Zenit U17-18 vs. Klubi-04   3-2

Tulokset 11.3.:

Zenit U14 vs. HJK U14        3-0
Zenit U15 vs. HJK U15        3-4
Zenit U16 vs. HJK U16-17   3-2
Zenit (U21) vs. Klubi-04      2-2

Turnauksen parhaat suomalaispelaajat:

Saikou Ceesay   Klubi 04
Adam Marhiev  HJK U16-17
Denis Cukici     HJK U15
Taavi Arminen  HJK U14

HJK valmennuspäällikkö Erkki Vallan luento Pietarissa >>

HJK jalkapallojohtaja Juho Rantalan luento Pietarissa >>