Hallitseva Suomen mestari valmistautuu SM-karsinnan avaukseen

31.1.2018

B-junioreiden Suomen mestari HJK avaa SM-karsintansa #Metroderbyn hengessä kohtaamalla FC Hongan Esport Arenalla Tapiolassa 3. helmikuuta.

HJK:n päävalmentajana toimii tällä kaudella Pasi Hyyhö apunaan valmentajat Tuomas Rantanen ja Mikko Mannila, talenttivalmentaja Jarkko Jokiranta, maalivahtivalmentaja Dmitriy Chydaykin ja fyysinen valmentaja Petteri Jaatinen.

- Teemme arjessa tiivistä yhteistyötä Ykköseen viime kauden päätteeksi nousseen Klubi 04:n kanssa, ja osa pelaajistamme harjoittelee siellä, mutta pelaa SM-karsintaa B-ikäluokassa. Harjoittelussa pääpaino on ollut hyökkäyspelin kehittämisessä, ja erityisesti murtautumisvaiheessa sekä viimeistelyssä, päävalmentaja Hyyhö kertoo joukkueen arjesta.

Kaudella 2017 HJK:n B-poikien Suomen mestaruuteen valmentanut Mikko Mannila nousi Klubi 04:n päävalmentajaksi, mutta hän on edelleen mukana myös B-ikäluokan valmennusryhmässä, joten vuorovaikutus joukkueiden välillä toimii luontevasti.

- Talenttivalmentaja Jokirannan avulla B-ikäluokassa pelipaikkakohtainen harjoittelu on keskeinen osa pelaajien arkea. Yksilöiden pelipaikkakohtaisen osaamisen lisääminen tähtää joukkueen pelin kehittämiseen, Hyyhö kertoo.

Vahvuudet esiin

Myös hallitsevan Suomen mestarin tulee voittaa SM-sarjapaikka karsinnan kautta. Karsinnat pelataan kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa. Molemmista lohkoista neljä joukkuetta nousee suoraan SM-sarjaan ja lohkojen viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet joukkueet pelaavat jatkokarsinnat. Sarjapaikan saavuttamisen lisäksi tuloksillakin on merkitystä, koska varsinaiseen SM-sarjaan jaetaan avauspisteitä karsintasijoituksen pohjalta. Ne voivat olla mestaruustaistelussa myöhemmin hyvinkin arvokkaita.

- Haluamme voittaa, mutta ennen tulosta tavoitteemme on ilmentää suorituksessa HJK:n pelillistä identiteettiä. Me haluamme dominoida peliä, hallita palloa, murtautua laadukkaasti ja viimeistellä tehokkaasti, Hyyhö avaa.

B-ikäluokassa HJK on linjannut tulostavoitteekseen voittaa Suomen mestaruuden, mutta tuo tavoite kätkee sisäänsä pelaajakehitystavoitteen ulkomaan kentille asti.

SM-sarjan lisäksi joukkueen vuosikalenterissa on tiedossa myös mielenkiintoisia kansainvälisiä tapahtumia.

- Maaliskuussa edessä on harjoitus- ja ottelumatka Pietariin FC Zenit Akatemian vieraaksi. Toukokuussa HJK puolustaa Ranskassa kovatasoisen kansainvälisen (U17) Festival d'Armor –turnauksen voittoa. Viime kaudella seitsemän joukkueen pelaaja oli mukana maajoukkuetoiminnassa, joten myös nuorten ikäluokkamaajoukkueiden kalenteri vaikuttanee vahvasti joukkueen arkeen myös tällä kaudella, Hyyhö kertoo.

Päävalmentaja kiittelee joukkueensa erittäin kehittymishaluista, sitoutunutta ja tavoitteellista harjoitteluilmapiiriä. Kuten elämään, myös jalkapalloon kuuluvat vastoinkäymiset. Silloin osaamista ja motivaatiota todella mitataan.

- Tehtävämme on tukea pelaajien kokonaisvaltaista kehitystä kohti urheilijan ammattia. Työ pitää tehdä niin hyvin, että saamme pelaajien henkilökohtaiset vahvuudet kirkkaasti esiin ja kehitämme heikkouksia myös haasteita kohdatessamme. HJK:ssa olosuhteet, kova kilpailu ja valmennusryhmän osaaminen tukevat tätä tavoitetta.
 

HJK B17 SM-karsinnan otteluohjelma:

FC Honka – HJK 3.2. 14:00 - Esport Arena
HJK – PK-35 11.2. 14:45 - Tali halli TN
NJS – HJK 17.2. 19:30 - Järvenpää Monitoimihalli
HJK – KäPa 24.2. 16:15 - Tali halli TN
HJK – TPS 28.2. 18:00 - Telia 5G Areena, Helsinki
FC Inter – HJK 4.3. 16:15 - Kupittaa 5 KHT
FC Espoo – HJK 17.3. 13:00 - Keski-Espoo 2 TN
HJK – FCFJ 24.3. 12:00 - Telia 5G Areena, Helsinki
HJK – PKKU 2.4. 18:00 - Telia 5G Areena, Helsinki