T18 SM-karsinta käyntiin – Uudistunut HJK TBSM hyvässä vedossa

24.1.2018

HJK TBSM lähtee kauteen uudistuneen valmennustiimin johdolla. Vetovastuussa on Tero Turunen apunaan valmentaja Juha Painilainen.

Uuden valmennusjohdon ote saa tulikasteensa tulevana lauantaina, kun T18 SM-karsinta Klubin osalta starttaa Vantaan Legirus Arenalla iltaottelulla VJS/TiPS YJ – HJK.

- Marras-joulukuussa perehdyimme pelaajien ominaisuuksiin ja muutoinkin tutustuimme toisiimme joukkueen kanssa puolin ja toisin. Harjoittelu oli rytmitetty niin, että ensimmäiset kuukaudet olivat fyysisesti tiukkoja joukkueelle, päävalmentaja Turunen kertoo.

- Tammikuusta lähtien iso painotus on ollut HJK:n peli-identiteettiin syventymisessä ja kentällä on konkreettisesti käyty läpi murtautumista ja maalintekoa.

Pelaajakehitys edellä

Turunen kehuu joukkueen edellisen valmentajan Jarmo Österlundin työnjälkeä. HJK sijoittui viime kaudella SM-sarjassa neljänneksi.

- Runko johon pääsemme rakentamaan on vahva. Joukkueeseen liittyi kuusi uutta pelaajaa, ja suunnitelmana on viedä peliä entistä aktiivisempaan suuntaan. Tahdomme olla proaktiivinen ja dynaaminen joukkue. Passiivisuus ei kuulu pelitapaamme, Turunen kertoo.

Karsintasarjassa joukkue on määritellyt tavoitteekseen sijoittua neljän parhaan joukkoon, mikä tarkoittaa suoraa paikkaa varsinaisessa SM-sarjassa.

- Asioita on tuloksen näkökulmasta turha miettiä liian pitkälle. Selvää on, että HJK haluaa aina voittaa, mutta tulosta tavoitellaan peli ja pelaajakehitys edellä. On hienoa, että joukkue saa kovia pelejä kovassa paineessa jo keskellä talvea.

Preseasonilla HJK leireili Pajulahdessa ja pelasi loppiaisen aikaan Vaasassa Winter Cup –turnauksessa voitokkaasta. Siltä reissulta joukkue toi pystin Töölöön.

Energinen tunnelma

Klubin pelaajista Emma Varmanen, Tuuli Siponen, Julia Haikonen ja Erika Hämäläinen ovat mukana Mäkelänrinteen, Urhean, Olympiakomitean ja Suomen Palloliiton Helsinki Football Academy (HFA) –ohjelmassa.

- HFA toiminnassa mukana olevat pelaajat harjoittelevat maanantaista torstaihin Urhean jalkapallo-ohjelman mukaisesti. He ovat seurajoukkueensa mukana ainoastaan viikonloppuisin, mikä luo tietysti omat kiemuransa joukkueharjoitteluun, vaikka pelaajille hieno mahdollisuus onkin, Turunen kertoo arkihaasteista.

HJK:n pelaajapolun mukaisesti TBSM –joukkueen yhteistyö liigan suuntaan on tiivistä. B-ikäisistä Annika Huhta ja Erika Hämäläinen ovat jo HJK:n sopimuspelaajia, ja muutamat B-ikäiset pelaajat harjoittelevat liigan mukana säännöllisesti.

Rehtorina siviilityössään toimiva Turunen huomioi SM-karsinnan alla myös pelaajien kokonaisrasitusta.

- 2001-syntyneiden kuorma on syksyllä ollut iso, koska heillä on takanaan ensimmäinen syyslukukausi lukiossa, mikä itsessään vie jo voimavaroja. Nyt useimmilla on käynnissä koeviikko. Harjoittelu on suunniteltu sitä silmälläpitäen ja tällä viimeisellä viikolla olemme hieman keventäneet.

- Varmaa on, että lauantaina irti pääsee pelihaluinen, iloinen ja positiivisella energialla ladattu joukkue, jonka meininki ei jätä kylmäksi kentällä tai ulkopuolella, Turunen lupaa.

HJK:n ottelut T18 SM-karsinnassa:

TiPS/VJS YJ – HJK 27.1. 20:15 - Kalmuuri TN (Legirus Arena)
HJK - P-Iirot YJ 10.2. 13:45 - Tali halli TN
HJK – KJP/YJ 18.2. 20:00 - Tali halli TN
TPS/KaaPo YJ 28.2. 18:15 - Kupittaa 5 KHT
HJK – PKKU 4.3. 14:45 - Tali halli TN
FC Honka – HJK 11.3. 14:00 - Matinkylä 2 TN
HJK – PK-35 17.3. 19:00 - Tali halli TN