HJK A20 valmiina kauteen 2018

15.11.2017

HJK A20 suuntaa kunnianhimoisesti tulevaan kauteen. Joukkueen toimintaympäristöön on satsattu ja realistinen, mutta kova tavoite on nousta muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin ikäluokan korkeimmalle sarjatasolle.

Joukkue harjoittelee neljästi viikossa laadukkaissa olosuhteissa vastuuvalmentaja Tomi Nylundin johdolla. Ammattitaitoisen valmennustiimin täydentävät kokeneet osaajat Tuomas Mokko, Jukka Koivurinta ja maalivahtivalmentaja Aleksi Honkonen. Joukkueen huoltajana toimii Jan Åkerberg.

Talvikaudella joukkue pelaa A-poikien SM-karsintalohkossa A tavoitteenaan toukokuussa alkava varsinainen SM-sarja.

- Ikäluokan SM-karsinnat pelataan kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa. Molemmista lohkoista neljä joukkuetta nousee suoraan SM-sarjaan ja lohkojen viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet joukkueet pelaavat jatkokarsinnat. Haastetta riittää ja tavoitteemme on kova, mutta mahdollinen. Monella seuralla on ikäluokassa mukana todella kovia nippuja, joissa on mukana nuoria liigatason pelaajia. Otamme haasteen erittäin innostuneesti vastaan, joukkueen valmentaja ja valmennuspäällikkö Koivurinta kertoo.

A-junioreissa saa kaudella 2018 pelata vuonna 2000-, 1999- ja 1998-syntyneet pelaajat sekä kaksi vuonna 1997-syntynyttä pelaajaa.

Koivurinnan mukaan HJK A20-joukkue palvelee monen pelaajan nousua matkalla kohti aikuisuutta.

- Nousu B-ikäluokasta suoraan aikuisten maailmaan ei toimi kaikkien kohdalla, joten tämä voi toimia osalle pelaajista hyvänä välietappina. Haluamme varmistaa, että jokaiselle pelaajalle löytyy Klubista reitti omalle huipulleen.

Kaudesta on tulossa SM-karsinnat huomioiden pitkä.

- Karsinnat alkavat tammikuun lopulla ja jatkuvat huhtikuuhun asti. Toukokuussa käynnistyy sitten varsinainen sarja, joka kestää lokakuuhun asti. Tavoitteemme on tehdä paluu SM-sarjaan, Koivurinta kertoo.