HJK Akatemiassa tähdätään entistä kilpailullisempaan arkeen

27.10.2017

HJK Akatemian valmennuspäällikkö Erkki Valla kokosi yhteen kautta 2017 ja kertoi tulevan kauden painopisteistä.

- Yksi HJK Akatemian tärkeimmistä tulostavoitteista on B17-ikäluokan Suomen mestaruus. Tänä vuonna siinä onnistuimme kirkkaasti, mutta kauden vaihteessa on syytä pohdiskella kriittisesti kauden kulkua laajemminkin suhteessa tavoitteisiimme.

Yksi selkeä päämäärä tällä kaudella oli tuoda yhä vahvemmin kilpailua mukaan Akatemia-joukkueiden arkeen.

- Kilpailu korostuu entistä enemmän joukkueiden toiminnassa, mutta toki oikealla tavalla kytkettynä ikätasoon. Kilpailun pitää olla lapsi- ja pelaajalähtöistä, ja me tavoittelemme pelaajia, jotka siitä kilpailusta nauttivat. Käytännössä se tarkoittaa, että valmentajan ei tarvitse puhaltaa latausta pelaajiin. Peli itsessään nostattaa kilpailuhengen pelaajissa esiin, Valla kertoo.

- Akatemiassa arjen harjoitustapahtumat tukevat kilpailullisuutta entistä enemmän. Sitä kohti me olemme menossa, mutta samaan aikaa pitää ymmärtää, että kilpailullisuus ei merkitse voittamista hinnalla millä hyvänsä. Hyvä tulos on lopulta seurausta toiminnasta, valmennuspäällikkö muistuttaa.

Tuleva kausi

HJK ansaitsi kauden aikana hienoa menestystä kansainvälisissä tapahtumissa. B17 voitti kansainvälisen turnauksen Ranskassa, D12 Liettuassa ja E10 Hollannissa. D13 ja D14 Akatemiat pelasivat kansainvälisten turnausten finaaleissa. Suomen mestaruuteen HJK ylsi C14- ja B17-ikäluokissa. Etelä-Länsi Liigan voiton seura saavutti P13- ja P14-sarjoissa.

- Yksi iso tavoite myös tulevaisuudessa on menestyä kansainvälisissä turnauksissa, vaikka turnausmenestyksen vertaaminen edelliskausien saavutuksiin on aina vaikeaa. Hienoista tuloksista huolimatta parannettavaakin jäi, Valla kertoo.

- Se isoin mittari on kuinka paljon ja minkä tasoisia pelaajia meiltä lähtee ulos edustusjoukkueeseen, muihin Veikkausliigaseuroihin ja kansainvälisille kentille.

Tänä vuonna HJK:sta Eurooppaan suuntasivat Saku Ylätupa (Ajax), Seth Saarinen (FC Zürich) ja Maximus Tainio (Tottenham).

Askelmerkit kaudelle 2018 ovat selvät.

- Kilpailullisuuden painottaminen arjessa jatkuu, valmentajien osaamisen syventämiseen panostetaan ja HJK:n opetussuunnitelman kehitystyö jatkuu. Lisäksi yhteistyö Pietarin Zenitin kanssa tiivistyy, ja Ekkono-metodin jalkauttaminen joukkueiden arkeen etenee. Ekkono-metodi ei yksinään ratkaise asioita, mutta on HJK:n valinta täydennys- ja lisäkoulutuksessa, Valla toteaa.