Klubin Gimmoilta peliliike

1.8.2017

Klubin Gimmat teki viime viikonloppuna todellisen peliliikkeen yhdistämällä ottelu- ja fanimatkan Ahvenanmaalle.

Gimmat reissasi rinkkoineen Maarianhaminaan jo hyvissä ajoin, pelasi lauantaina harjoitusottelun paikallisjoukkuetta vastaan ja kannusti illasta HJK:n naiset Naisten Liigan runkosarjan päätöskierroksella 1-2-vierasvoittoon Åland Unitedista.

- Todella hauska reissu. Matkalla joukkuekavereihin tutustuu paremmin, joukkuehenki kasvaa ja fanikulttuuri syntyy ja syventyy, joukkueen valmentaja Emilia Puistovirta pohtii pelimatkan hyötyjä.

Treenipelissä Gimmoille tuli takkiin, mutta illan pääottelussa HJK venyi jännittävien vaiheiden jälkeen fanienkin riemuksi upeaan voittoon. Klubin pelaajat kiittivät ottelun lopuksi lämpimästi saarelle asti saapunutta fanijoukkoaan.

- Laji- ja fanikulttuurissa on niin paljon sellaista hiljaista koodistoa, missä tiedonsiirto luennointityyliin on mahdotonta. Ymmärrys ja arvostus syntyy kentällä tai katsomossa elämällä ja kokemalla, Puistovirta pohtii.

Arvostuksen nousua ei Puistovirran mukaan kannata odotella kotona kädet ristissä, vaan omilla teoillaan ja puheillaan jokainen lajitoimija on edistämässä kaivattua lajikulttuuria.

Tyttö- ja naisfutiksen suosio ja arvostus on Euroopassa ja maailmalla kovassa nosteessa. Lajin vetovoimaisuuden, osaavien valmentajien, hyvien olosuhteiden, pitkäjänteisen työn ja menestyksen myötä tilanne on sama myös HJK:ssa. Klubissa futista pelaa jo 700 tyttö- ja naispelaajaa.

- Tämän lajin kiistaton vahvuus on joukkue. Vahvinkaan yksilö ei lopulta voi menestyä ilman joukkuettaan. Siviilielämän tittelit heitetään kentällä ja katsomossa sivuun. Kentällä kaikilla on samat mahdollisuudet ja oikeudet.

Klubin Gimmat on viime marraskuussa perustettu HJK:n aikuisten naisten harrastejalkapallojoukkue, joka nauttii ammattitaitoisesta valmennuksesta, on mukana nostamassa tyttö- ja naisfutiksen arvostusta ja edistämässä suomalaista jalkapallokulttuuria.