HJK TBSM pisteputkessa

23.7.2017

HJK TBSM haki sunnuntaina arvokkaan vierasvoiton Jyväskylästä. Lopputulos JyPK – HJK 0–1 (0–1). Klubin maalintekijänä kunnostautui kapteeni Tuuli Siponen.

Alkukauden haasteiden jälkeen HJK on saanut pelin uomiinsa, eikä ole toukokuun puolivälin jälkeen hävinnyt otteluakaan. Klubin saldo SM-sarjassa on neljä voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. HJK on sarjataulukossa viidentenä, kuusi pistettä sarjaa johtavan PK-35:n perässä.

- Peli kulkee ja joukkueessa on todella hyvä ilmapiiri juuri nyt. Meillä on ollut työn alla pallollisen pelin nopeuttaminen, ja se näkyy otteluissa, HJK:n naisten liigaottelua lauantaina paikan päällä seurannut TBSM päävalmentaja Jarmo Österlund kertoo.

- Muutama pelaajamme on noussut harjoittelemaan säännöllisesti HJK:n liigajoukkueen mukaan, ja päävalmentaja Joonas Rantaselta on tullut hyvää palautetta. Se, että pystymme valmistamaan ja kehittämään pelaajia liigajoukkueeseen on B-ikäluokan tärkein tehtävä. Siihen työhön tulee suhtautua pitkäjänteisesti.

Yhteistyö Österlundin ja Rantasen välillä on tiivistä. Realistinen mahdollisuus päästä kokeilemaan siipiään liigajoukkueessa toimii myös pelaajien kirittäjänä.

- Keskustelemme pelistä ja pelaajista lähes päivittäin. BTSM-joukkueen pelissä on paljon samoja elementtejä kuin naisten pelitavassa. Se nopeuttaa pelaajien sopeutumista liigajoukkueen vaatimuksiin.

Lauantaina 29. heinäkuuta Talissa (Tali 1) kello 14:00 HJK - TPS