HJK Akatemia B17 viikonloppuna Ranskassa Festival d’Armor -turnauksessa

2.6.2017

HJK Akatemia B17 matkaa perjantaina Ranskan Plougonvelin:ssä 3.-5. kesäkuuta pelattavaan kansainväliseen (U17) Festival d’Armor –turnaukseen.

Turnauksen alkulohkossa Klubi kohtaa Real Sociedad:n Espanjasta ja FC Lorient:n Ranskasta.

Joukkue lähtee turnaukseen tiiviillä, 14+2, kokoonpanolla. Pelaajista seitsemän tulee Klubi 04:sta ja toinen puolisko HJK Akatemia B17 –joukkueen pelaajista. HJK:n päävalmentajana Ranskan turnauksessa toimii Klubi 04:sen valmentaja Toni Koskela.

- Kansainväliset turnaukset ovat meille parhaita oman tasomme mittareita. Vastustajia emme tunne ennakkoon, mutta meidän pitää olla valmiita puolustamaan enemmän ja syvemmällä omalla alueella. Se on meille kotimaan kentiltä poikkeava tilanne, Koskela arvioi.

Ranskan turnauksessa peliaika on lyhyt, 2x20 minuuttia, mikä Koskelan mukaan tulee näkymään otteluissa.

- Peli on varmasti tavallista suoraviivaisempaa ja tempo korkea läpi ottelujen. Tavoitteemme on tuoda esille oma pelillinen identiteettimme, olla rohkea ja toimia kollektiivisesti tilanneprässissä ja onnistua myös korkeassa prässissä.

Nopea sopeutuminen

HJK:n kokoonpanossa valtaosa pelaajista on pelannut kuluvalla kaudella nuorten maaotteluita, joten kansainvälinen vauhti ja vaatimustaso ei tule heille suurena yllätyksenä.

Muutos on silti Koskelan mukaan iso verrattuna pelaajien viimeisimpään sarjaotteluun Suomessa ja vaatii sopeutumista. Mitä nopeammin se onnistuu, sitä parempi on tulos.

- Tulos paljastaa viime kädessä tason, joten sen merkitystä ei sovi vähätellä. Tämän tason otteluja pitää oppia voittamaan.

- Joukkueen lisäksi tämä on yksittäisille pelaajille hieno mahdollisuus nähdä ja mitata omaa tasoaan vastaavan pelipaikan pelaajiin kansainvälisesti. Parhaimmillaan kansainväliset tapahtuvat tarjoavat pelaajille kyvykkyyden tunnetta ja onnistumiset antavat lisävirtaa arkeen ja luovat uskoa tulevaisuuteen, Koskela pohtii.

HJK:n valmennusryhmässä on tapahtumassa mukana urallaan (1997-2005) Ranskan Auxerre:ssa loistanut Teemu Tainio. Ranskan kielen taitavan Tainion saapuminen tapahtumaan on huomioitu myös turnausjärjestäjien puolesta >>

HJK:n ottelut alkulohkossa:

Lauantaina 3.6. 14.35 HJK – FC Lorient
Lauantaina 3.6. 16.00 HJK – Real Sociedad

Turnaussivuille >>