HJK T03 upeasti neljänneksi Lennart Johansson Academy Trophy -turnauksessa

30.5.2017

HJK T03

HJK T03 sijoittui viikonloppuna Tukholman Solnassa pelatussa Euroopan parhaiden seurajoukkueiden Lennart Johansson Academy Trophy –kutsuturnauksessa neljänneksi.

HJK taipui pronssiottelussa Oslon alueelta kootulle ”piirijoukkueelle” Oslo Fotballkrets:lle mitaliottelussa niukasti 0-1.

- Meillä oli pronssipelissä useampi erittäin laadukas maalintekotilanne, joten totta kai harmittaa ettemme yltäneet mitalille. Turnauksen kokonaisanti oli silti ehdottomasti positiivinen, joukkueen vastuuvalmentaja Johanna Tiinus kertoo.

HJK T03 oli seuran ensimmäinen arvostettuun turnaukseen koskaan kutsun saanut tyttöjoukkue.

- Pelasimme turnauksessa viisi todella kovan luokan ottelua. Pienetkin yksityiskohdat nousevat tärkeiksi, kun aika- ja tilavaatimukset ovat aivan eri tasolla kotimaan sarjaan verrattuna.

- Paine ja kontakti on kovempaa, mikä paljastaa heikkoudet, mutta toisaalta tuo esiin myös vahvuudet uudessa valossa.

Joukkueen voima

Tiinuksen mukaan HJK:n voima oli joukkueessa.

- Pelimme oli kontrolloitua. Kollektiivisella pelillä pystyimme haastamaan ja voittamaan jopa yksilötaidoiltaan parempia joukkueita.

Tiinus kiitteli joukkueensa nousujohteista suorittamista.

- Joukkueen pelikovuus- ja rohkeus kehittyivät turnauksen edetessä, mutta vauhti ja fyysisyys tulivat aluksi yllätyksenä. Siihen ei voi lopulta puhumalla juurikaan valmistautua, mutta joukkue sopeutui nopeasti.

- Ensimmäisessä pelissä hävisimme liikaa kaksinkamppailuja, mutta turnauksen edetessä lähdimme niistä usein ulos pallon kanssa. Seuraava haaste oli tietysti pallonhallinnan säilyttäminen positiivisen tilanteenvaihdon jälkeen.

Rohkeutta ja taitoa ratkaista

HJK:n Jeanette ”Nette” Törrönen oli turnauksen maalipörssin kakkonen viidellä osumallaan.

- Maalintekijöiden ja ratkaisijoiden arvo tämän tason otteluissa on korkea, koska laadukkaat tekopaikat ovat vähissä. Netellä löytyy rohkeutta ja ennen kaikkea taitoa ratkaista tilanteita ahtaassakin paikassa. Hän viimeisteli hyvällä prosentilla sekä läheltä että kauempaa.

Tiinuksen mukaan seuraava haaste on hyvälle tasolle nousseen kollektiivisen pelin ja pelirohkeuden säilyttäminen.

- Säännöllisiä kansainvälisiä todella kovan luokan tapahtumia kaivattaisiin kipeästi myös tyttöpuolen kalenteriin, koska muuten opit helposti unohtuvat kotimaan arjessa. Kovatasoinen ulkomaanturnaus kerran vuodessa ei ole pelaajakehityksen kannalta riittävä määrä, Tiinus toteaa.

Turnaus oli joukkueelle täynnä positiivisia kokemuksia myös kentän ulkopuolella.

- Joukkueen palaute kotimaassa oli, että he ovat valmiita tekemään tarvittavan määrän työtä, jotta vastaavat tapahtumat olisivat heille mahdollisia myös tulevaisuudessa. Pelaajien sisäisen motivaation kasvu on paras mahdollinen palkinto.
 

HJK:n ottelut Lennart Johansson Academy Trophy:ssa 2017:

HJK – B93 3 –1
HJK – RCD Espanyol 0–2
Stabaæk Fotboll – HJK 1– 3
Northern Ireland FA – HJK 0–1
Oslo Fotballkrets – HJK 1–0