Olosuhdetiedote HJK:n joukkueille

15.1.2020

Kentät ovat loistavassa kunnossa vuodenajasta riippumatta

Talvikausi 2019-2020 on hyvässä vauhdissa, kentät loistavassa kunnossa ja kirsikkana kakun päällä EM-kisapaikkakin on saatu. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua, kun futisbuumi on ylimmillään. Tässä tiedotteessa on paljon tietoa olosuhteistamme sekä käytännön asioista. Luethan tiedotteen huolella, jotta joukkueesi saa tärkeää informaatio olosuhteihin liittyvistä asioista. Mikäli tiedotteesta tulee kysyttävää tai kommentoitavaa allekirjoittanut vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Tiedotteen asiat:

  • Pelivuorot / pukuhuoneet
  • Lämmittelyalueet / harjoitusrauha
  • Perutut vuorot
  • Vuorojen myynti
  • Pajamäen halli sekä pukuhuone ja Lehtikuusentien pukuhuone
  • Liikkuvuus ja kehohallinta
  • Kolikkovuorot / yleisövuorot/ sekä omaharjoitteluvuoro

Pelivuorot ja pukuhuoneet
Töölön alueella viikonloppuisin neljällä kentällä saattaa olla samaan aikaan pelejä. Pukuhuoneita on kahdeksan kappaletta ja on selvää, että joukkueille ei pystytä antamana omia koppeja. Kopit ovat yhteiskäytössä ja ottelupalaverin jälkeen varusteet tulee ottaa pukuhuoneesta mukaan. Vierasjoukkueilla on tässä etuoikeus. Olemme kohteliaita ja mikäli vierasjoukkue tulee matkan takaa niin heille pyritään antamaan oma pukuhuone.
Liikuntapaikkojen yleiset järjestyssäännöt löydät tästä linkistä >>> tai kopioimalla oheinen osoite selaimeesi https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/liikuntapaikkojen-yleiset-jarjestyssaannot 
Säännöt on hyvä käydä läpi niissä joukkueissa, jotka harjoittelevat Saharassa, Telialla, Töölön kuplassa, kaupungin kentillä tai tiloissa.

Töölön alueen Liikuntapaikkahoitajamme toivovat, että mikäli joukkueenne pelaa harjoitusottelun tulisi siitä sähköpostiviesti osoitteeseen: vahtimestarit@5gareena.fi  
Esim. HJK West 08 sininen pelaa harjoitusottelun RoPSsia vastaan lauantaina 20.12. klo 13.00-14.00 Saharassa.

Kaupunki on myös pyytänyt Talin hallin sekä Pallomyllyn osalta tietoa, mikäli heidän olosuhteissaan pelataan harjoitusotteluita. Mikäli joukkueenne pelaa talvikauden aikana Talin hallissa harjoituspelin pyydetään se ilmoittamaan puhelinnumeroon p. 09-31087703 tai Pallomyllyssä p.09-31087995.

Seurallemme on hyvä tilanne viikonlopun pelivuorojen suhteen. Telialla sekä Saharassa on paljon 11v11 tai 8v8 pelivuoroja jäljellä lauantaisin sekä sunnuntaisin. Pajamäen hallissa lauantaisin on myös vapaita pelivuoroja. Pajamäen hallissa on kaksi isoa maalia sekä 6 pientä maalia. Pajamäen halli soveltuu niin 8v8 kuin 5v5 peleihin. Jos joukkueenne varaa yksittäisen vuoron Pajamäen hallista, tulee laina-avain hakea Töölön Liikuntapaikkahoitajilta. Pajamäen hallissa ei ole vielä etäyhteydellä toimivia valoja tai sähköovea. Sama avain käy hallin vieressä olevaan pukuhuoneeseen ja halliin.

Telian pukuhuoneet ovat vain seuraavien joukkueiden käytössä: Liiga-HJK:t, Klubi-04, HJK BSM. Lisäksi alakertaa saavat käyttää fysiopraktiikalla (tarkoitettu vain akatemiapelaajille) käyvät pelaajat. Muilla joukkueille ei ole lupa mennä Telian koppeihin. Pallokentän pukuhuoneet ovat muiden seuran joukkueiden käytettävissä.

Lämmittelyalueet ja harjoitusrauha
Harjoitusten alkaessa esim. klo 19.00 joukkueet ja pelaajat kokoontuvat kentälle / halliin hyvissä ajoin ennen harjoituksia, jopa klo 18.15. On hyvä muistaa muutamat käytännön säännöt:

  • Mikäli kenttä ei ole tyhjä ei sinne saa mennä ilman harjoittelevan joukkueen valmentajan erillistä lupaa.
  • Lämmittelyalueet ovat kentän rajojen ulkopuolella.
  • Harjoittelevalle joukkueelle annetaan harjoitusrauha. Etenkin halleissa ääni kaikuu ja mikäli pelaajat, joilla harjoitusvuoro ei ole vielä alkanut metelöi äänekkäästi häiritsee se harjoitusvuorolla olevaa joukkuetta.

Perutut vuorot
Perutut vuorot tulevat mahdollisimman hyvissä ajoin varausjärjestelmään. Huom! Pakkaskelejä tai lumisateita on vaikea ennustaa montaa päivää aikaisemmin, joten nopeatkin ilmoitukset sekä muutokset ovat mahdollisia. Nopeissa muutoksissa seuralta tulee aina viesti joukkueen taustahenkilöille, joko sähköpostitse tai tekstiviestillä.
Mikäli vuoro perutaan yli kaksi viikkoa aikaisemmin ei tästä tule viestiä vaan peruutuksen pystyy näkemään suoraan seuran varausjärjestelmästä. Peruutukset tulevat aina varausjärjestelmään, jossa peruttujen vuorojen laskutus myös huomioidaan. Seura edellyttää, että jokainen seuran joukkue seuraa aktiivisesti varausjärjestelmän tilannetta omien harjoitusvuorojen osalta.

Vuorojen myynti
Joukkueet pystyvät asettamaan helposti omia käyttämättömiä vuoroja myyntiin seuran varausjärjestelmän kautta kohdasta ”myy vuoroja”. Seura edellyttää, että jokainen joukkue sitoutuu myymään omia vuorojaan, jotta kenttämme saadaan mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön ja vuoroja riittäisi seuran kaikille joukkueille. Tarkat ohjeet vuoron myymiseen löydät varausjärjestelmän käyttöohjeista >>> tai kopioimalla oheinen osoite selaimeesi http://www.hjk-j.fi/vuorot-kentat/kirjaudu-vuorojenvarausjarjestel/

Huom! Joukkueella on kuitenkin maksuvelvollisuus vuorosta siihen saakka, kunnes vuoro edelleen ostetaan varausjärjestelmän kautta. Laskutus menee automaattisesti joukkueelle, joka on ostanut myydyn vuoron. Jatkossa myytävät vuorot tulevat näkyviin myös seuran ulkopuoliselle tahoille, joten ostajakunta on suurempi.
Viimeisen vuoden aikana useat joukkueet ovat upeasti aktivoituneet ja asettaneet käyttämättömiä vuorojaan hyvissä ajoin myyntiin - iso kiitos siitä!

Pajamäen halli sekä pukuhuone ja Lehtikuusentien pukuhuone
Joukkueet, jotka käyttävät Pajamäen hallia tai kenttää saavat avaimen Töölön Liikuntapaikkahoitajilta. Sama avain käy pukuhuoneeseen sekä halliin. Jokaisella joukkueella on oltava avain, koska jos seuraavalle vuorolle ei tule joukkuetta tai edellisellä vuorolla ei ole ollut joukkuetta halli ja pukuhuone tulee sulkea aina. Lehtikuusentien kentän vieressä on myös lämmitetty kontti pukuhuone, johon saa avaimen Töölön Liikuntapaikkahoitajilta.

Lisäharjoittelumahdollisuus joukkueille: Liikkuvuus ja kehohallinta
Seura on tarjonnut joukkueille mahdollisuutta kehonhuolto- ja kehonhallintaharjoittelulle, joka tukee lajiharjoittelua sekä ennalta ehkäisee loukkaantumisia. Kovan kysynnän vuoksi harjoittelua tullaan tarjoamaan myös tiistain lisäksi myös perjantaisin Telia 5 G Areenan tiloissa klo 16.00-19.00. Alkaen 20.12. Vapaita yksittäisiä vuoroja voi varata suoraan seuramme varausjärjestelmästä. Mikäli joukkueenne haluaa vakiovuoron niin ottakaa yhteyttä allekirjoittaneeseen. Harjoitusvuoro kestää aina 60min.

Kolikkovuorot, yleisövuorot ja omaharjoitteluvuoro
Kolikkovuorot:
Pallomyllyssä on kolikkovuoro ajalle 19.10.2019-25.4.2020 lauantaisin klo 9.00-11.30. Hinta 1,50€ lapset.
Talin hallissa on kolikkovuoro ajalle 20.10.2019-26.4.2020 sunnuntaisin klo 9.00-11.30. Hinta 1,50€ lapset.

Yleisövuorot:
Pallokenttä 6:lla sekä Kartanon tekonurmella on yleisövuorot tiistaisin, torstaisin klo 16.00-18.00 sekä lauantaisin klo 12.00-14.00 aikavälillä 2.12.2019-8.4.2020.

Omaharjoitteluvuorot:
HJK:n junioreilla on vähän omatoimiharjoitteluvuoroja idän alueella. Tämän vuoksi HJK tarjoaa nyt omille junioreilleen maksuttoman omaharjoitteluvuoron Ilomäentien tekonurmella maanantaisin klo. 17.00-18.00 aikavälille 2.12.2019-6.4.2020.
HJK:n junioreille tarjotaan myös omatoimiharjoitteluvuoroa Töölön kuplassa tiistaisin-perjantaisin klo 15.00-16.00 aikavälille 2.12.2019-31.3.4.2020. Perutut vuorot pystyt näkemään tästä linkistä >>> tai kopioimalla oheinen osoite selaimeesi https://erp.asio.fi/onlinekalenteri/hjk/kentat/?resource=151-152 
Kolikkovuorolla / yleisövuorolla/ sekä omaharjoitteluvuorolla joukkuetoiminnan pitäminen on kielletty.

Mukavaa alkanutta uutta vuotta ja tsemppiä treeneihin!
Ystävällisin terveisin,
Juuso Muurinen