HJK:n kapteenisto on valittu

14.3.2019

HJK:n kapteenisto kaudella 2019: Maaria Roth, Essi Sainio, Linda Ruutu ja Anna Auvinen.

Klubin keskikentällä pelaava Linda Ruutu on HJK:n kapteeni kaudella 2019. EPS-kasvatti Ruutu on edustanut Klubia suurimman osan urastaan, jonka lisäksi hän on pelannut PK-35 Vantaan riveissä sekä Yhdysvalloissa yliopistosarjassa Connecticutin joukkueessa. Ruutu pelasi ensimmäiset pääsarjapelinsä jo vuonna 2006.

– Valinta tuntuu hyvältä ja on iso kunnia olla joukkueen kapteeni. Meillä on kasassa laadukas ryhmä ja pelimme on kehittynyt läpi talven. Olen yksi joukkueen kokeneemmista pelaajista ja toivon mukaan pystyn auttamaan joukkuetta sekä kentällä että sen ulkopuolella. En ole aikaisemmin toiminut kapteenina, joten otan haasteen innolla vastaan, kertoo Ruutu.

Varakapteeneiksi valittiin Essi Sainio, Anna Auvinen ja Maaria Roth. Vuodesta 2015 HJK:ssa pelannut Sainio on kuulunut joukkueen kapteenistoon aiemminkin.

–  Jokainen kausi kapteenistossa on opettanut minulle jotain, joten koen tämän taas uutena mahdollisuutena kehittyä. Olen ihminen joka jatkuvasti tarkkailee ja tulkitsee ympäristöä sekä esimerkiksi joukkueen ryhmädynamiikkaa. Pidän tärkeänä, että jokaisella on tunne siitä, että he ovat osa joukkuetta peliminuuteista huolimatta.

Myös FC Hongasta Klubiin siirtynyt Anna Auvinen on aikaisemmin toiminut kapteenina.

–  Hieno kunnia tulla valituksi kapteenistoon, vaikka olen vasta ensimmäistä kautta joukkueessa. Odotan jo innolla kauden alkamista ja toivottavasti pystyn varakapteenin roolissa näyttämään esimerkkiä kentällä sekä nostamaan osaltani joukkueen tasoa.

Maaria Roth myöntää valinnan kapteenistoon tulleen yllätyksenä.

– On upeaa, että muut pelaajat luottavat minuun näin paljon. Tämä tuntuu eräänlaiselta kunnianosoitukselta joukkuekavereilta ja arvostan sitä. Pyrin varakapteenina pitämään jo olemassa olevaa hyvää joukkuehenkeä yllä ja antamaan tukea muille. En ole äänekkäin joukkuekaveri, mutta pyrin omalla tekemiselläni näyttämään hyvää esimerkkiä muille.