Päävalmentaja Joonas Rantasen nostot kaudesta 2019

13.3.2019

HJK:n päävalmentaja Joonas Rantasen viisi nostoa lähestyvästä Naisten liigakaudesta 2019:

1) Tasaista taistelua
Sarjan jokainen peli on tärkeä ja helppoja pisteitä ei ole luvassa. Uskon, että paikallisottelut Honkaa ja TiPSiä vastaan tulevat olemaan tiukkoja kamppailuja. Åland United on vahva ryhmä ja heitä vastaan tullaan näkemään taktisesti mielenkiintoiset pelit. Otteluita KuPsia vastaan odotan myös innolla, sillä kyseessä on perinteikäs ja miesten puolella viime kausina hyvin pärjännyt seura. Toivon samanlaisen, kilpailullisen hengen syttyvän myös Naisten liigajoukkueiden välille. 

2) On vain yksi Klubi 
Me olemme osa seuraa ja toimimme sen arvomaailman mukaisesti.  Joukkueen sisällä vallitsee luottamus toisiin ja halu tehdä töitä joukkueen kehittymisen ja menestymisen eteen. Uskon, että tämä välittyy myös ulospäin, niin seuran sisällä kuin meitä seuraaville ihmisille. Samat kannattajat käyvät miesten, naisten, Klubi04 ja junioreiden otteluissa. Näiden ihmisten näkeminen ja heidän äänensä kuuluminen otteluissa luo merkityksellisyyden tunnetta ja antaa joukkueelle lisäpotkua!

3) Ammattimaisuus
Yksinkertaisesti tavoitteena on tehdä asiat niin ammattimaisesti kuin osaamme. On kyse sitten peliin valmistautumisesta, oheisharjoittelusta tai pelaajan kokonaisvaltaisen kehittymisen tukemisesta. Niin pelaajat kuin valmentajat haluavat kehittyä ja tämä ohjaa toimintaa kohti ammattimaisuutta. Fysiikkavalmentaja Janne Ukkonen työskentelee nyt päätoimisena, jonka kautta pystymme tekemään pelaajille entistä yksilöllisempiä ohjelmia ja tarvittaessa hoitamaan sekä kuntouttamaan pelaajia omassa ympäristössä. Testitulosten perusteella olemme parempia useammalla osa-alueella kuin olemme olleet kahden edellisen kauden aikana tähän aikaan vuodesta. 

4) Uudistunut joukkue
Edellisen kauden jälkeen ulkomaat kutsuivat useampaa pelaajaa ja hienoja pelaajauria päättyi. Viime kaudelta säilyneen rungon lisäksi olemme vahvistuneet usealla pelaajalla. Joukkue on kasattu sen mukaan minkälaista jalkapalloa haluamme pelata ja tulevalla kaudella nähdään taitava, kontrolloitua futista pelaava jengi. Kokeneiden pelaajien lisäksi nuoremmilla on mahdollisuus kasvaa liidereiksi. 

5) Maaliverkot tötterölle 
Tällä kaudella yksi selkeä pelillinen tavoite on luoda enemmän maalintekopaikkoja ja sitä kautta tehdä enemmän maaleja.  Luomme hyökkäyspelin periaatteet sellaisiksi, että pelaajat pääsevät käyttämään vahvuuksiaan. Meillä on keskikaistalla useampia taitavia pelaajia, jotka pystyvät luomaan maalintekopaikkoja hyökkääjille ja päättämään hyökkäyksiä myös itse. Tätä meidän tulee hyödyntää. Yhtälailla laidalle on pelaajia, jotka ohittavat oman vastustajansa ja luovat maalintekopaikan itselleen tai muille. Näitä asioita meidän on pystyttävä maksimoimaan omassa pelaamisessa, jotta saamme maalintekopaikkoja luotua. 
 Meidän on varauduttava pelaamaan matalalla puolustavia joukkueita vastaan ja muokkaamaan pieniä yksityiskohtia vastustajan mukaan.