Suomen Cupin lohkovaihe alkaa - Lauantaina Talissa HJK-JyPK/B

17.1.2019

HJK aloittaa tulevana lauantaina vuoden 2019 viralliset pelinsä, kun vastaan asettuu Suomen Cupin lohkopelissä JyPK/B. Ottelu pelataan Talin jalkapallohallissa kello 16.00.

Kauden 2019 Suomen Cup käynnistui jo syksyllä 2018, jolloin pelattiin karsintoja talven lohkovaiheeseen. HJK voitti omassa pelissään Superkierroksella I-HK:n maalein 17-0 ja varmisti näin paikkansa lohkovaiheeseen.

B-tyttöjen SM-sarjassa pelaava JyPK/B puolestaan pelasi useamman karsintapelin. Ensin se hävisi JyPK:n liigajoukkueelle (1-6), mutta voitti sen jälkeen FC Wimman (2-1), I-HK:n (15-0) ja TPS/2:n (1-0).

HJK lähtee tämän vuoden Suomen Cupiin hallitsevana mestarina. Klubi voitti Suomen Cupin 2017.

- Pääasia pelissä on se, että opettelemme pelaamaan yhdessä. Ei väliä kuka on vastassa, meidän pitää saada harjoiteltuja asioita näkymään kentällä, päävalmentaja Joonas Rantanen toteaa.

- Uskon, että pystymme tekemään näitä asioita. Vastustajasta on vaikea ennakoida, että miten he tulevat pelaamaan. Toivottavasti he pystyvät kuitenkin tuottamaan meille ongelmia. Se on yksi osa meidän oppimisprosessia, Rantanen lisää.

Suomen Cupin lohkovaiheessa pelaa yhteensä 12 joukkuetta, jotka on jaettu neljään kolmen joukkueen lohkoon. Yksinkertaisen sarjan jälkeen kaksi parasta per lohko etenee puolivälieriin. 

HJK:n ja JyPK/B:n lisäksi lohkossa pelaa FC Honka.

HJK:n riveistä eivät ole lauantain pelissä käytettävissä Anna Auvinen, Emmaliina Tulkki ja Ella Alakomi.

Lauantain Suomen Cupin peliin on vapaa pääsy!