Upea kotivoitto murskalukemin!

23.9.2018

HJK voitti sunnuntaina Telia 5G Areenalla JyPK:n maalein 6-1 ja jatkaa liigan sarjakärjessä.

HJK otti sunnuntaina heti alusta lähtien pelin hallinnan itselleen. Avausmaali syntyi 27. minuutin kohdalla, kun Hanna Ruohomaa karkasi läpiajoon ja viimeisteli varmasti maalin.

Jakson lopussa JyPK sai tasoitettua pelin, kun vastahyökkäys tuotti tulosta. Maalintekijänä oli Tytti Jaakkola, joka laukoi pallon boksin sisältä alakulmaan.

Ensimmäisen 45-minuuttisen lopussa HJK pisti vielä todellisen teho-shown pystyyn ja takoi pikatahtia kolme maalia.

42. minuutin kohdalla Eveliina Summanen osui läpiajosta ja jakson lisäajalla vielä Hanne Ojanperä ja Annika Huhta tekivät maalit. 02-syntyneelle Huhdalle osuma oli ensimmäinen Naisten Liigassa.

Näin tauolle mentiin HJK:n 4-1-johdossa.

Toisella jaksolla jatkoi siitä mihin ensimmäinen jakso päättyi. Klubi piti pallonhallinan itsellään koko ajan ja loi useita loistavia hyökkäyksiä ja runsaasti maalipaikkoja.

61. minuutin kohdalla Hanna Ruohomaa puski illan toisen osumansa ja vei Klubin 5-1-johtoon. 82. minuutin kohdalla Ruohomaa iski vielä kolmannen osumansa ja näin HJK voitti pelin maalein 6-1.

- Ennen peliä puhuimme positiivisen peli-ilmeen säilyttämisestä ja tässä onnistuimme erinomaisesti, päävalmentaja Joonas Rantanen iloitsi pelin jälkeen.

- JyPK pystyi ensimmäisellä jaksolla aiheuttamaan vaikeuksia meidän prässipelille, mutta pelaajamme osoittivat tasonsa ja hoitivat omat tehtävänsä, Rantanen jatkoi.

Kuusi tyylikkäästi tehtyä maalia lämmittivät päävalmentajan mieltä.

- Maalimäärä on tietysti loistava, mutta erittäinen iloinen olen siitä tavasta, jolla maalit syntyivät. Hyökkäsimme laadukkaasti, Rantanen totesi.

HJK jatkaa voiton myötä sarjakärjessä, kun Naisten Liigaa on pelaamatta kaksi kierrosta. Klubilla on pisteitä 47. Toisena olevalla PK-35 Vantaalla 45 pistettä. Åland Unidtedilla ja Hongalla pisteitä on 43.

Liiga siirtyy nyt maaottelutauolle. HJK jatkaa pelejään 13.10. Hongan vieraana. Kauden viimeinen peli pelataan 20.10. Telia 5G Areenalla PK-35 Vantaata vastaan.

HJK - JyPK 6-1
27. 1-0 Hanna Ruohomaa
40. 1-1 Tytti Jaakkola
42. 2-1 Eveliina Summanen
45. 3-1 Hanne Ojanperä
45. 4-1 Annika Huhta
61. 5-1 Hanna Ruohomaa
81. 6-1 Hanna Ruohmaa

Kokoonpano:
Minna Meriluoto
Katarina Naumanen
Maija Saari
Maiju Hirvonen (84.Emilia Ukkonen)
Elina Myllymäki (68.Maaria Roth)
Linda Ruutu
Eveliina Summanen
Annika Huhta
Hanne Ojanperä (74.Leila Haapea)
Vilma Hakala
Hanna Ruohomaa