Yläloppusarja alkaa - HJK-TPS sunnuntaina

8.9.2018

Hanna Ruohomaa. Kuva: Jussi Eskola

HJK pelaa sunnuntaina Telia 5G Areenalla Naisten liigan yläloppusarjan ensimmäisen pelinsä. Vastaan asettuu TPS ja peli alkaa kello 18.30.

HJK voitti Naisten Liigan runkosarjan kerättyään 18 pelistään 41 pistettä. Toiseksi sijoittui PK-35 Vantaa (38), kolmanneksi Åland United (37), neljänneksi Honka (36), viidenneksi JyPK (30) ja kuudenneksi TPS (19).

Yläloppusarjassa pelataan kuuden joukkueen yksinkertainen sarja. Pisteet runkosarjasta jäävät voimaan. Näin ollen HJK lähtee herkullisista asemista kauden loppuhuipentumaan.

- Mukava päästä jatkamaan sarjaa maaottelutauon jälkeen kotipeleillä, päävalmentaja Joonas Rantanen toteaa.

HJK ja TPS kohtasivat edelliskerran runkosarjan päätöskierroksella. Silloin HJK voitti Turussa pelatun pelin 3-2.

- Edellisessä pelissä turkulaisia vastaan onnistuimme monessa asiassa niin hyökkäämisen kuin puolustamisen osalta. Nyt on toki uusi ja eri peli, mutta samojen periaatteiden päälle voidaan pelaamistamme rakentaa, Rantanen pohtii.

Naisten Liigassa vietettiin runkosarjan jälkeen maaottelutaukoa. Jäljellä on vielä viisi peliä.

- Jengissä on hyvä energia ja luotto omaan tekemiseen. Olemme valmiita antamaan itsestämme taas parhaan mahdollisen suorituksen sunnuntaina, Rantanen sanoo.

HUOMIOI TPS:STA

TPS varmisti paikkansa yläloppusarjaan viimeisellä kierroksella, kun Ilves hävisi oman pelinsä ONS:lle. Helsinkiin TPS tulee pelaamaan ilman suurempia paineita, sillä viidenteen sijaan (JyPK) on eroa 11 pistettä. Joukkueen paras maalintekijä on ollut Tiia Savolainen kymmenellä maalillaan. 
HJK:ta vastaan TPS on hävinnyt molemmat tämän kauden pelit yhdellä maalilla, keväällä 0-1 ja syksyllä 2-3.

HUOMIOI HJK:STA
HJK on pelannut kotikentällään tappiottoman kauden toistaiseksi. Vahva kotietu on Klubin puolella myös sunnuntaina. HJK:n hyökkäyspeli on parantunut kauden myötä ja Klubi haluaa taas ottaa otteen pelistä vahvan pallonhallinnan kautta. Vilma Hakala on tehokkain maalintekijä, osumia on 10.

HJK - TPS
SU 9.9. Kello 18.30
Telia 5G Areena
Liput 5/10 euroa
Pääkatsomo auki