Sunnuntaina HJK - ONS Telia 5G Areenalla

10.8.2018

Kuva: Jussi Eskola

HJK jatkaa sunnuntaina kotipelejään Naisten Liigassa, kun Telia 5G:lle saapuu vieraaksi ONS. Ottelu alkaa kello 14.00.

Naisten Liigan runkosarjaa on pelaamatta vielä kaksi kierrosta ja asetelmat kärkitaistelussa ovat huimat: Kärjessä on Åland United (36), toisena HJK (35), kolmantena PK-35 Vantaa (34) ja neljäntenä pelin enemmän pelannut Honka (33).

Runkosarjan päätteeksi kuusi parasta jatkaa pelejään yläloppusarjassa, jossa pelataan siis kuuden joukkueen yksinkertainen sarja. Pisteet jäävät voimaan runkosarjasta.

Sunnuntaina Telialle saapuu siis vieraaksi oululaisjoukkue ONS, jolla pisteitä on 13 ja sijoitus tällä hetkellä kahdeksas.

ONS:lla on kuusi pistettä matkaa yläloppusarjapaikkaan, joten teoriassa ONS voi vielä nousta yläloppusarjaan.

ONS:n alapuolella ovat neljän pisteen päässä karsijan paikalla TiPS ja suoran putoajan paikalla Pallokissat.

- Kaksi kierrosta jäljellä ja meillä on tavoitteena edelleen kehittää koko ajan pelaamistamme ja voittaa molemmat pelit, päävalmentaja Joonas Rantanen toteaa.

Viime pelissään HJK voitti Suomen Cupissa I-HK:n peräti 17-0. Viime liigapelissä puolestaan tuli vierastappio PK-35 Vantaalle. Sitä ennen HJK voitti kotikentällään Pallokissat ja JyPK:n.

- Olemme olleet hyviä kotikentällä viime kierroksilla. Odotuksena on tietenkin se, että hyvät otteet jatkuvat, Rantanen sanoo.

- Sillä ajatuksella lähdetään, että me määritämme pelin kulun ja olemme kentän molemissa päissä terävinä, päävalmentaja lisää.

HUOMIOI ONS:sta
ONS on hyvä yhdistelmä nuoria pelaajia ja kovia vahvistuksia ulkomailta. Oululaisilla on pieni mahdollisuus yläloppusarjaan, mutta toisaalta putoamistaistelun suhteen kaikki pisteet ovat tärkeitä. ONS on vaihdellut ryhmitystä kauden aikana. Hyökkäyspäässä Fuludutile on uhka linjan taakse.

HUOMIOI HJK:sta
Sunnuntaina avainasioita ovat tasapaino puolustamisen ja hyökkäämisen välillä sekä vastahyökkäysten hyödyntäminen. Kotiyleisön tuki antaa joukkueelle hyvää energiaa ja HJK haluaa antaa parhaansa myös yleisölle.

HJK:sta Emilia Ukkonen on lainalla Pallokissoissa seuraavat kaksi peliä. Myös Eerika Hämäläisen lainapesti jatkuu edelleen TiPS:ssä.

HJK - ONS
Su 12.8. Kello 14.00
Telia 5G Areena
Liput 10/5€
Pääkatsomo auki yleisölle