Tappio Vantaalla

26.7.2018

Kuva: Jussi Eskola

HJK kärsi torstaina Myyrmäessä 0-2-tappion PK-35 Vantaalle.

Pelin ensimmäisellä jaksolla ei juurikaan paikkoja nähty. Joukkueet vuorottelivat pallonhallinnan kanssa ja tauolle mentiin 0-0-lukemissa.

Toisen jakson HJK aloitti pirteästi, mutta pikku hiljaa ote siirtyi kotijoukkueelle. 51. minuutin kohdalla PK-35 Vantaa sai kulmapotkun, josta syntyi pelin avausmaali. Asialla oli Heidi Kollanen, joka ohjasi keskityksen maaliin.

HJK ei 1-0-tilanteessa saanut kunnollista kiriä aikaiseksi ja kunnolliset maalipaikat olivat vähissä. Vartti ennen loppua Ashely Riefner vei PK:n 2-0-johtoon. Maali syntyi keskityksestä, josta Riefner laukoi pallon yläriman kautta HJK-maaliin.

Pelin lopussa HJK sai luotua pari vaarallista  maalipaikkaa. Parhaaksi tilanteeksi jäi Hanne Ojanperän pusku maalivahdin syliin.

Näin PK-35 Vantaa otti kotikentällään 2-0-voiton. Tappiosta huolimatta HJK jatkaa edelleen sarjakärjessä.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä ok ja puolustimme vaaralliset alueet hyvin. Pystyimme ihan hyvin ohittamaan ensimmäisen prässin, mutta maalintekopaikat jäivät vähiin.

- Toisella jaksolla meidän pelistämme katosi rakenne puolustamisen ja hyökkäämisen osalta. Tämä oli osaltaan syynä myös vastustajan maaleihin. Vastustaja oli parempi ja otti pisteet sen myötä, päävalmentaja Joonas Rantanen sanoi pelin jälkeen.

Naisten Liigassa HJK pelaa seuraavan kerran 12.8, jolloin Helsinkiin saapuu vieraaksi ONS. 4.8. HJK pelaa vieraskentällä Suomen Cupin pelin I-HK:ta vastaan.

- Nyt meidän on käsiteltävä tämä peli ja parannettava siitä. Viikko kerralla on menty koko ajan ja niin myös jatketaan. Ensi viikolla tehdään töitä sen eteen, että olemme parempia seuraavassa pelissä, Rantanen päätti.

Kokoonpano:
Minna Meriluoto
Katarina Naumanen
Elina Myllymäki (75.Maiju Hirvonen)
Maija Saari
Maaria Roth
Eveliina Summanen
Linda Ruutu (87.Emilia Ukkonen)
Essi Sainio (71.Leila Haapea)
Hanne Ojanperä
Vilma Hakala
Hanna Ruohomaa