Torstaina PK-35 Vantaan vieraaksi Myyrmäkeen

25.7.2018

Keväällä HJK voitti PK:n maalein 1-0. Kuva Jussi Eskola

HJK jatkaa pelejään Naisten Liigassa tulevana torstaina, kun se matkustaa Vantaalle PK-35 Vantaan vieraaksi. Ottely Myyrmäessä alkaa kello 18.30.

Sarjakärki Klubilla on allaan kahden pelin voittoputki: Pallokissat kaatui 3-0 ja JyPK 2-1.

- Näistä peleistä saimme hyvät tulokset laadukkailla esityksillä. Täysin luottavaisena voimme lähteä torstain peliin, päävalmentaja Joonas Rantanen toteaa.

HJK:lla on 15 pelistä kertynyt 35 pistettä, joilla se siis porskuttaa Naisten Liigan kärjessä. Åland United on kahden (33), PK-35 Vantaan neljän (31) ja pelin enemmän pelannut Honka viiden (30) pisteen päässä.

Naisten Liigassa pelataan 18 pelin runkosarja, jonka jälkeen pelataan kuuden parhaan joukkueen kesken yksinkertainen (5 peliä) yläloppusarja. Pisteet jäävät voimaan runkosarjasta.

PK-35 Vantaa voitti edellisessä pelissään Ilveksen vieraskentällä maalein 4-1. Sitä ennen vantaalaiset kärsivät JyPK:lle 1-3-tappion. Sarjan kevätkierroksella HJK voitti kotikentällään PK-35 Vantaan 1-0 Hanna Ruohomaan osumalla.

- Torstain vastustaja on luonnollisesti vahva ja sarjan kestomenestyjä, joten meidän on onnistuttava pelin eri osa-alueilla, Rantanen pohtii.

- Me pystymme käyttämään pariakin eri ryhmitystä ja pelaajat ovat pääasiassa terveinä, joten lähtökohta peliin on siinäkin mielessä tosi hyvä, Rantanen jatkaa.

HJK:n tämän kauden parhaat maalintekijät ovat Vilma Hakala (6), Hanna Ruohomaa (5) sekä Essi Sainio (3). Hanne Ojanperä on puolestaan tehnyt maalin nyt kahdessa viime pelissä.

PK-35 Vantaan paras maalintekijä on ollut kuudesti osunut Heidi Kollanen.

Huomioi PK-35 Vantaasta:
Joukkueella on vahva identiteetti pallonhallintajalkapalloon, mutta se hyökkää myös nopeasti selustaan tilaisuuden tullen. PK:lla on useampi pelaaja, joka pystyy tekemään maaleja, joten maalintekovoimaa riittää. PK on tällä kaudella päästänyt vain 13 maalia, joka on yhdessä HJK:n kanssa sarjan toiseksi vähiten.

Huomioi HJK:sta:
Torstain ottelussa laadukas puolustaminen pelin eri vaiheissa koko pelin ajan on tärkessä asemassa. Riistojen jälkeen pystyttävä liikuttaman palloa pois pienistä tiloista ja toisaalta taas tunnistettava hetket luoda nopeasti maalintekopaikka. HJK on voittanut kaksi edellistä peliä PK-35 Vantaata vastaan maalein 1-0.

PK-35 - HJK
TO 26.7. kello 18.30
Myyrmäen Jalkapallostadion
(HJK-juniorit pääsevät ilmaiseksi sisään HJK-varusteissa)