HJK:n naiset viime hetken vierasvoittoon – TiPS - HJK 0-1

1.6.2018

HJK kohtasi kauniissa perjantain kesäillassa Tikkurilan nurmella nuoren nousijajoukkue Tikkurilan Palloseuran. HJK:n päävalmentaja oli jo ennakossa huomauttanut, että tikkurilalaisia ei sovi aliarvioida.

Rantanen oli oikeassa ja Klubin avausjakso jäi peliesityksen puolesta vaatimattomaksi, kun TiPS hallitsi kenttätapahtumia.

- Ensimmäisellä jaksolla emme saaneet hyökkäyspeliämme rullaamaan lainkaan. Myös puolustussuuntaan yhtenäisyys puuttui, olimme myöhässä, emmekä saaneet riittävää painetta pallolliselle pelaajalle, mikä puolestaan kostautui hyökätessä, Rantanen puntaroi. 

Ensimmäisen jakson hallinnasta huolimatta kotijoukkue ei aivan supervaarallisia maalintekopaikkoja onnistunut luomaan. 

- Toinen jakso oli meiltä sitten selkeästi parempi, ja prässipelimme koheni. Saimme pallonhallinnan käännettyä meille, luotua laidoilla 1v1-tilanteita ja pääsimme etenemään puolustuslinjan eteen kontrolloidusti ja luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja, vaikka viimeistely onnistuikin vasta viime hetkillä, Rantanen kertaili. 

HJK:n voittomaalin ja samalla kauden neljännen osumansa viimeisteli Vilma Hakala ottelun lisäajan ensimmäisellä minuutilla

- Olen ehdottoman iloinen kolmesta pisteestä, ja vaikka meillä on ollut haasteita pelata ehjä 90 minuuttinen, olen erittäin ylpeä joukkueesta, koska ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun onnistumme tekemään voittomaalin aivan ottelun loppuhetkillä. Se kertoo paljon joukkueesta. Pelaajista välittyy kentältä luottamus ja kärsivällisyys joukkueen suoritukseen, Rantanen kiitteli.

Voitolla HJK kasvatti sarjajohtonsa neljään pisteeseen ennen FC Honkaa. Åland United on kolmantena ja PK-35 Vantaa neljäntenä.

Sarja jää nyt maaottelutauolle ja HJK:n ottelut jatkuvat 17. kesäkuuta vierasottelulla Ilvestä vastaan.

Klubista A-maajoukkueeseen MM-karsintaotteluihin  Itävaltaa ja Serbiaa vastaan 8. ja 12. kesäkuuta on valittu Minna Meriluoto, Katarina Naumanen ja Eveliina Summanen.  

Kokoonpano:

Meriluoto Minna
Roth Maaria
Ruutu Linda
Haapea Leila >> Vilma Hakala 46’
Ukkonen Emilia >> Essi Sainio 46’
Auvinen Tessa >> Elina Myllymäki 71’
Naumanen Katarina
Saari Maija
Summanen Eveliina
Rinkinen Tessa
Ruohomaa Hanna