HJK pelaa perjantaina Tikkurilassa TiPS:n vieraana

31.5.2018

Sarjakärki HJK kohtaa perjantaina Tikkurilan nurmella Naisten Liigassa viimeisenä olevan Tikkurilan Palloseuran. Klubin tavoitteena on palata voittojen tiellä, kun se viime lauantaina päätyi kotikentällään tasaamaan 1-1-tuloksella pisteet toisena olevan FC Hongan kanssa.

- Pelasimme Honkaa vastaan todella hyvin toisen jakson alun, ja siitä ottelusta poimimme parhaat teot mukaan TiPS:n kohtaamiseen. Tavoitteemme on liikuttaa palloa nopeasti, vaihtaa painopistettä oikeilla hetkillä ja luoda sitä kautta maalintekopaikkoja. Toisaalta niissä hetkissä kun menetämme pallon, tahdomme riistää sen heti takaisin, päävalmentaja Joonas Rantanen ennakoi. 

Sarjanousija TiPS:n alkukausi on ollut vaikea. Seitsemästä pelatusta ottelusta sillä on koossa vain kaksi pistettä kahdesta tasapelistä TPS:n ja Pallokissojen kanssa. 

- Sarjataulukon perusteella olisi vaarallista aliarvioida vastustajaa. TiPS:llä on nuori joukkue ja useampi taitava pelaaja ryhmässään. Nyt he ovat jo saaneet kokemusta Naisten Liigan otteluista ja sitä kautta muokanneet peliään. Ilmaisia pisteitä ei tästäkään pelistä ole tiedossa, Rantanen toteaa painokkaasti. 

Klubin asetelmat perjantai-illan kohtaamiseen ovat hyvät. HJK johtaa sarjaa ja voitolla TiPS:stä se kasvattaisi sarjajohtonsa neljään pisteeseen.

- Vahvojen esitysten ja hyvien tulosten kautta luottamus omaan toimintaan on korkealla. Meillä on jälleen tärkeää puolustaa nöyrästi ja keskittyä omaan peliin täydet 90 minuuttia. 

Huomioi TiPS:stä

Alkukaudesta TiPS on muokannut niin prässinsä sisältöä kuin sen korkeutta. Klubi-leirissä tiedetään myös, että esimerkiksi PK-35 Vantaata TiPS puolusti kovin matalalla. Ylhäällä TiPS:llä on juoksuvoimaisia pelaajia, ja se yrittää toimittaa palloa suoraviivaisesti vastustajansa puolustuslinjan taakse. 

Huomio HJK:sta

Klubi tahtoo liikuttaa palloa nopeasti, tyhjentää tiloja ja täyttää niitä oikeilla hetkillä. HJK ei tingi koko joukkueen nöyrästä puolustuspelaamisesta. Puolustuslinjan selusta pitää turvata laadukkaasti ja tavoite on tehdä tarvittavat riistot niin korkealla, että TiPS ei pääse vaarallisia palloja HJK:n alinta linjaa kohti edes yrittämään. 

Perjantaina 1.6. kello 18.30 Tikkurilan nurmella TiPS – HJK