HJK nousi tasapeliin – ”Samaan aikaan tyytyväinen ja tyytymätön”

26.5.2018

Kahdeksas perättäinen voitto jäi HJK:lta saavuttamatta, kun se kohtasi lauantai-iltana Metroderbyssä FC Hongan. Tasatuloksella 1-1 Klubi säilytti silti asemansa sarjakärjessä.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran maaliskuussa sarja-avauksessa Tapiolassa, ja tuolloin Honka oli parempi 3-0-lukemin, joten päävalmentaja Joonas Rantanen iloitsi joukkueensa huomattavasti tuota ottelua tasapainoisemmasta esityksestä. 

- Samaan aikaan olo on tyytyväinen ja tyytymätön. Tulos on tyydyttävä, kuten myös peliesitys kokonaisuutena. Oma pelaaminen oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla hermostunutta, mutta toisen jakson alku oli meiltä todella hyvä ja tasapainoinen. Saimme luotua hyviä tekopaikkoja, ja Hanna Ruohomaan tasoitusmaali tuli hyvään kohtaan.

Honka ehätti ennen taukoa 41. minuutin kohdalla johtoon, mutta Hanna Ruohomaa viimeisteli HJK:n tasoitusmaalin 59. minuutilla.

- Maalin jälkeen meillä pelaajien etäisyydet kasvoivat. Kun meillä oli pallo, oli tuki kaukana, mikä aiheutti sen, että myös menetyksen jälkeen etäisyydet olivat liian pitkät. Siitä kertautuivat sitten vaikeudet ottelun loppupuolella, Rantanen arvioi. 

HJK säilytti sarjajohtonsa kahden pisteen erolla ennen Honkaa. Klubin pelit jatkuvat perjantaina 1. kesäkuuta Tikkurilassa kello 18:30 TiPS – HJK.

HJK – FC Honka 1-1 (0-1)
Maalit: 59’ Hanna Ruohomaa - 41’ Ella-Rosa Huusko 


Kokoonpano:

Meriluoto Minna
Roth Maaria
Hirvonen Maiju
Ruutu Linda
Hakala Vilma >> Tessa Auvinen 78’
Sainio Essi
Naumanen Katarina
Saari Maija
Summanen Eveliina
Ruohomaa Hanna >> Emilia Ukkonen 88’
Myllymäki Elina >> Leila Haapea 46’