Otteluennakko: Lauantaina kaatuu Töölössä Honkaa

25.5.2018

Lauantaina Telia 5G Areenalla koetaan historiallinen #tuplametroderby -päivä, kun HJK:n naisten ja miesten liigajoukkueet kohtaavat samana päivänä FC Hongan edustusjoukkueet.

Miehet aloittavat ottelunsa Töölössä kello 15.00 ja Naisten ottelu alkaa kello 19.00. Miesten kausikortilla on pääsy myös naisten otteluun! Ravintola Bollis on auki koko tapahtuman ajan.

HJK:n lähtökohdat otteluun ovat loistavat. Klubi on voittanut peräti seitsemän perättäistä ottelua ja johtaa sarjaa. FC Honka on toisena kahden pisteen päässä. Ottelussa on revanssihenkeä, sillä HJK kärsi ainoan tappionsa maaliskuun lopulla juuri FC Hongalle Tapiolassa kauden avausottelussaan.

- Tosi innostunut olo lähteä matsiin, sillä vastassa on hallitseva mestari ja paikalliskamppailu, ja pelissä on meille vain voitettavaa. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa vahvasti, mikä lupaa erinomaista peliä. Uskon, että tiedossa on myös taktisesti mielenkiintoinen ottelu, HJK:n päävalmentaja Joonas Rantanen ennakoi.

Honka on tällä kaudella hävinnyt kerran Åland Unitedille ja pelannut tasan Jyväskylän Pallokerhon kanssa. Espoolaiset ovat omilla luvuillaan tehtyjen maalien sarakkeessa, sillä osumia on syntynyt peräti 22, kun HJK on tehnyt 12.

- Meillä ei syytä lähteä isosti muuttamaan mitään, mutta pieniä yksityiskohtia taas varioimme tähän otteluun. Mielenkiintoista tulee olemaan, että kumpi onnistuu ottamaan pallonhallinnan. Me sen haluamme, Rantanen sanoo.

- Meidän vahvuus on tähänkin asti ollut hyvä tasapaino hyökkäämisen ja puolustamisen välillä. Olemme pelanneet vahvoja 90 minuuttisia, ja voittaneet pisteitä pelien lopuissakin. Joukkue on osoittanut uusia vahvuuksia otteluiden lopuilla. Paniikkia ei tule, vaan töitä tehdään nöyrästi ja sitoutuneesti päätösvihellykseen asti. Sitoutuminen pelitapaan on avainasia jälleen kerran.

Huomioi FC Hongasta

Joukkueen perusidentiteetti viime kaudesta ei ole muuttunut, mutta hyökkäyspelaamiseen on tullut lisää monipuolisuutta. Honka on tehnyt pelikohtaisia muutoksia hyökkäämiseen, mikä on tehtyjen maalien suhteen ollut onnistunut valinta. Honka hyökkää niin pidemmillä hyökkäyksillä kuin vastahyökkäyksillä. Joukkueen erikoistilanteet ovat olleet vaarallisia. HJK:lla on lauantaina vastassaan hyvin organisoitu joukkue molempiin suuntiin, jonka puolustaminen on tiivistä.

Huomioi HJK:sta 

HJK haluaa parantaa hyökkäämistään edellisestä TPS-ottelusta. Kenttätasapainon säilyttäminen myös hyökätessä on avainasia, mutta etenemisvaihetta suosien. Vastahyökkäysten pois puolustaminen on tuloksen kannalta keskeistä. HJK haluaa luoda isompa uhkaa Hongan puolustuslinjaan ja maalille kuin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. 

Lauantaina 25. toukokuuta Telia 5G Areenalla Honkaa kaatuu kahteen otteeseen:

Naisten Liigaa kello 19.00 HJK – FC Honka
Veikkausliigaa kello 15.00 HJK – FC Honka

Liput naisten otteluun ovelta 10/5€. Miesten kausarilla pääsy myös naisten peliin!
Liput miesten peliin Tiketistä: tiketti.fi/hjk
Ravintola Bollis avoinna tapahtuman ajan.
Tervetuloa huutamaan Honkia matalaksia!