Otteluennakko: HJK hakee Oulusta kauden kuudetta voittoaan

10.5.2018

HJK nousi viime lauantaina sarjakärkeen kaataessaan PK-35 Vantaan 1-0 upeasti kotikentällään. Sarja jatkuu Klubin osalta lauantaina, kun se matkaa Oulun Nice Soccerin vieraaksi. ONS on sarjataulukossa kuudentena.

- Tarkasti analysoimme PK-pelistä ne asiat missä meidän pitää olla parempia, ja tällä viikolla olemme keskittyneet harjoittelussa niihin unohtamatta peruspelaamista, päävalmentaja Joonas Rantanen kertoo.

- Joukkueen hyvä itseluottamus näkyy harjoittelussa positiivisella tavalla. Se antaa lisävirtaa päivittäiseen tekemiseen, kun pelit ovat sujuneet tuloksellisesti hyvin.

Rantasen mukaan HJK:n ottelusuunnitelma ONS:n kohtaamiseen on hiottu.

- Niissä hetkissä jolloin riistämme pallon, meidän on kyettävä paremmin pitämään pallo ja päästävä pois sieltä, missä riisto saadaan. Jos eteenpäin ei päästä, meidän tulee varmistaa pallonhallinta ja vaihtaa painopiste toiselle puolelle.

- Laadukas puolustaminen on antanut aiemmissa peleissä meille mahdollisuuden voittaa, ja siihen tähtäämme taas. Suojelemme omaa maalia kollektiivisesti 90 minuuttia. Sen päälle on mahdollista rakentaa hyvä tulos.

Huomioitava ONS:sta

ONS:lla on kolme tappiotonta peliä allaan eli hyvä isku päällä. Ulkomaalaisvahvistukset Ode Fulutudila ja Katrina Guillou liittyivät joukkueen vahvuuteen ensimmäisten kierrosten jälkeen, ja siitä asti oululaisilla on ollut hyvä tulosjakso. Fulutudila on viimeistellyt kolme maalia ja Guillou kaksi. ONS:n nuori joukkue pelaa ennakkoluulottomasti, ja karttunut kokemus näkyy viime kautta tasaisempana suorittamisena. ONS yrittänee edetä kontrolloidusti linja kerrallaan, joskin Fulutudilan myötä palloja pelataan niin linjan taakse kuin eteen. Moni hyökkäys kulkee Fulutudilan kautta tai hän on päättämässä sitä.  

Huomioitava HJK:sta

Kahdella edellisellä kaudella HJK on ottanut ONS:sta niukat 1-0-voitot, eikä Oulu ole helppo paikka taaskaan. Tarvitaan kurinalainen koko joukkueen kollektiivinen työpanos, jotta pisteet matkaavat taas Töölöön, mikä onkin Klubin ehdoton tavoite. HJK tahtoo pitää palloa vastustajaansa enemmän. Hyökkäyspelaamiseen on löydettävä järkevä rakenne, tilat tulee löytää linjojen välistä, mitä kautta edetään myös maalintekoon. Klubi tahtoo myös tunnistaa hetket, jolloin edetä nopeasti, eikä vastustajalle anneta mahdollisuutta organisoida puolustusmuotoaan.

Lauantaina 12.5. kello 16:00 Castrenin tekonurmi ONS – HJK