HJK nousi sarjakärkeen – HJK - PK- 35 Vantaa 1-0

5.5.2018

HJK otti viidennen peräkkäisen voittonsa Naisten Liigassa lauantaina, kun PK-35 Vantaa kaatui Hanna Ruohomaan maalilla iltaottelussa Telia 5G Areenalla.

Ruohomaa viimeisteli ottelun ainoan osuman päällään 11. minuutin kohdalla Vilma Hakalan ja Leila Haapean mainioiden syöttöjen seurauksena. Voiton ansiosta HJK nousi Naisten Liigan kärkipaikalle.

- Tulos on loistava, mahtava voitto kotikentällä. Pelaajat tekivät valtavan ison duunin ja laittoivat itsensä likoon. Se oli joukkueelta mahtava suoritus kaikkinensa, päävalmentaja Joonas Rantanen iloitsi.

Ottelun alku eteni HJK:n suunnitelman mukaisesti.

- Pidimme palloa ja loimme muutaman laadukkaan maalintekopaikan, mistä Ruohomaa viimeistelikin erittäin tyylikkäästi. Alussa myös prässimme oli kunnossa, mutta maalin jälkeen ensimmäisen jakson loppu muodostui meille hankalaksi ja PK onnistui luomaan ylivoimia pallollisen ympärille, Rantanen pohdiskeli.

- Pelissä oli vaiheita, jolloin olimme turhan alhaalla prässipelissämme, mutta tietyissä hetkissä saimme prässin ylöspäin ja sitä kautta rikottua PK:n rakentelua, riistoja ja luotua vastahyökkäyksiä.

Rantanen arvosti korkealle HJK:n puolustuspelin laadukkuuden.

- Se oli kolmas nollapeli meille putkeen, eikä vastustajalle syntynyt supervaarallisia paikkoja ja boksin puolustaminen oli todella laadukasta. Taktisen osaamisen lisäksi joukkue ilmentää nöyryyttä ja kylmäpäisyyttä. Siitä haluamme pitää kiinni jatkossakin.

Ottelun luonne ja tunnelma tiivistyi  silmin nähden pelikellon edetessä.

- Kun sarjan kärkijoukkueet pelaavat vastakkain, se on tasaista joka tavalla ja pienet asiat ratkaisevat olkoon kyse sitten ottelusuunnitelmasta tai yksittäisistä pelaajista. Meillä on hyvä jakso menossa, ja siitä kaivamme itseluottamusta ja energiaa jatkoon, Rantanen päätti.
 

HJK:n kokoonpano:

Meriluoto Minna
Roth Maaria
Hirvonen Maiju
Ruutu Linda
Haapea Leila >> Grönlund Juulia 66’
Hakala Vilma >> Auvinen Tessa 84’
Sainio Essi
Naumanen Katarina
Saari Maija
Summanen Eveliina
Ruohomaa Hanna >> Ukkonen Emilia 90’

Naisten Liigan sarjataulukko >>