Klubin aikeena pistää PK-35 Vantaa jälleen pinteeseen

3.5.2018

HJK palaa voitokkaan vieraspelikiertueen jälkeen kotikentälleen, ja millä matsilla. Lauantaina Klubille kylään Telia 5G Areenalle saapuu sarjakärki PK-35 Vantaa.

- Meillä on hieno tilanne lähteä peliin, kun alla on neljän ottelun voittoputki. Sarja on alkanut osaltamme hienosti niin peliesitysten kuin tulosten valossa. PK:lla tilanne on samankaltainen, joten asetelma otteluun on paras mahdollinen, HJK:n päävalmentaja Joonas Rantanen sanoo.

HJK on ennen lauantain kierrosta sarjassa kolmantena tasapisteissä FC Hongan kanssa, ja PK on kaksikkoa vain pisteen edellä.

Sekä Klubin että PK-35 Vantaan pelaajisto on viime kaudesta osin uudistunut ja pelitavat hioutuneet. Asetelma lauantain otteluun on siinäkin mielessä herkullinen, että joukkueet kohtasivat edellisen kerran viime syksynä Suomen Cupin finaalissa, jonka HJK vei tuloksella 1-0.

- Pääsemme kotikentälle pelaamaan. Pelitapamme alkaa olla selkeä, ja olo on luottavainen. Asiat mitä teemme, toteutamme laadukkaasti ja sitä kautta hyvä tulos on mahdollinen, Rantanen sanoo.

- Selvää on, että ottelusuunnitelmamme pitää onnistua toteutuksen suhteen. Korostamme pelissä tilanne kerrallaan elämistä. Marginaalit ovat pienet, ja meidän pitää pystyä reagoimaan pelin sisällä yksittäisiin tilanteisiin. Onnistuakseen se vaatii joukkueelta täydellistä läsnäoloa ja itseluottamusta.

Huomioi PK-35 Vantaasta

Joukkueen perusidentiteetti pallonhallintajoukkueena ei ole muuttunut. PK tahtoo pitää kentän isona. Pelaajat voivat vaihtaa paikkoja, ja pelin sisällä tapahtuu rotaatiota. Ylhäällä keskellä ja laidoissa vantaalaisilla on juoksuvoimaisia pelaajia, mikä muokkaa heidän pelaamistaan niin, että palloja pyritään saamaan Klubin puolustuslinjan taakse ja laidoille, mihin tavoitteena on luoda 1v1-tilanteita.

Huomioi HJK:sta

HJK:n tulee säilyttää hyvä tasapaino minimoidakseen PK:n vastahyökkäykset epäorganisoituneessa tilassa. PK:n pääsy puolustuslinjan selustaan vaara-alueille estetään. HJK luottaa omaan peliinsä ja rakentaa hyökkäyksiä pitkäjänteisesti täyttäen kentän järkevästi. Pallolliselle tulee löytyä riittävä tuki, jolloin Klubi pystyy kontrolloimaan hyökkäämistään ja etenemään syntyvien tilojen kautta. Lisäksi Klubi aikoo hyödyntää hetket, jolloin sillä on riiston jälkeen mahdollisuus iskeä suoraan PK:n selustaan.

Lauantaina 5. toukokuuta Telia 5G Areenalla kello 18.30 HJK – PK-35 Vantaa