HJK:lle kauden toinen voitto – HJK vs Åland United 2-1

15.4.2018

HJK otti tärkeän voiton lauantaina kotiyleisönsä edessä Telia 5G Areenalla, kun Åland United kaatui Hanna Ruohomaan (31’) ja Vilma Hakalan (39’) maaleilla.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä todella laadukasta pelaamista. Ihan alun jälkeen peli oli hyvin kontrollissamme ja toteutimme harjoiteltuja asioita, päävalmentaja Joonas Rantanen arvioi ja jatkoi.

- Molemmat maalit olivat pelitilannemaaleja ja hyvin rakennettuja. Toinen niistä tuli riiston riiston päätteeksi eli se meni siltä osin kuten piti.

Åland Unitedin Isabella Matsson kavensi 42. minuutilla.

- Rankkari oli harmillinen takaisku juuri ennen taukoa, mutta opimme näistä jatkoa ajatellen. Ensimmäiseen jaksoon kokonaisuudessaan pitää olla todella tyytyväinen, Rantanen mietti.

Toisella jaksolla Klubi ajautui kuitenkin hankaluuksiin.

- Jouduimme puolustamaan syvemmällä, emmekä saaneet rakennettua pitkiä hyökkäyksiä muutamia hetkiä lukuun ottamatta, mikä teki pelistä sekavaa. Jatkossa tavoitteemme on pelata ehjempiä 90 minuuttisia. Laadukkaan pelaamisen täytyy kantaa läpi pelin, Rantanen arvioi.

ÅU pelasi ensimmäisen jakson odotetusti, mutta teki tauolla muutoksia ryhmitykseen, nosti prässinsä tasoa ja suoraviivaisti peliään.

- Tämä kuuluu peliin. Meidän pitää olla jatkossa valmiimpia vastustajan pelin muutoksiin. Haluamme toteuttaa nöyrästi sovittuja asioita ja laadukasta peruspelaamista vastustajan tekemisestä huolimatta, Rantanen pohdiskeli.

Joukkueensa maalinedustan puolustamista päävalmentaja kiitteli.

- Kahdessa pelissä olemme päästäneet vain yhden maalin, joka tuli rangaistuspotkusta. ÅU:ta vastaan blokkasimme jälleen laukaukset tehokkaasti.

Annika Huhta (s. 2002) teki ottelussa liigadebyyttinsä.

- Takana on kolme sarjapeliä, eikä vastassa ole missään nimessä ollut helppoja vastustajia, ja saamme olla erittäin tyytyväisiä kotivoittoihin ja arvokkaisiin pisteisiin. Tästä on hyvä jatkaa, Rantanen toteaa.

Lauantaina 21. huhtikuuta HJK kohtaa Kuopiossa Pallokissat.

 

HJK – Åland United 2-1
Hanna Ruohomaa 31’, Vilma Hakala 39’


Kokoonpano:
Meriluoto Minna
Hirvonen Maiju
Ruutu Linda
Ojanperä Hanne >> Annika Huhta 90+3’
Hakala Vilma >> Maaria Roth 79’
Sainio Essi
Naumanen Katarina
Saari Maija
Summanen Eveliina
Rinkinen Tessa >> Tessa Auvinen 72’
Ruohomaa Hanna